Home Actualitate Un proiect românesc promovat de Comisia Europeană ca exemplu de bune practici

Un proiect românesc promovat de Comisia Europeană ca exemplu de bune practici

by Florentina Lup
0 comment

Proiectul ,,Sănătatea ta contează! Modernizarea spitalelor orăşeneşti din Zimnicea şi Svishtov” a avut ca scop îmbunătăţirea eficienţei serviciilor de sănătate şi a colaborării între furnizorii de servicii medicale la nivelul comunităţilor din Zimnicea şi Svishtov. Astfel, 1.475.894 euro au fost investiţi în modernizarea spitalelor din Zimnicea şi Svishtov.

În contextul actual al pandemiei cauzate de coronavirusul Covid-19, multe dintre spitalele din România nu dispun de toate echipamentele necesare pentru un număr mare de pacienţi critici. În această situaţie s-a regăsit şi Spitalul Municipal Caritas Roşiorii de Vede, care a fost desemnat centru de asistenţă pentru tratamentul pacienţilor infectaţi cu noul virus.

Pentru a veni în ajutor, Spitalul Zimnicea a împrumutat Spitalului Caritas mai multe echipamente achiziţionate prin proiectul menţionat anterior: 2 injectomate, 3 monitoare pentru funcţii vitale şi 1 dispozitiv de anestezie generală. Toate acestea sunt încredinţate Spitalului Caritas, din municipiul Roşiorii de Vede, judeţul Teleorman, pe durata tratării pacienţilor infectaţi cu Covid-19.

Comisia Europeană a selectat acest proiect pentru a fi promovat pe site-ul CE şi pe Twitter, ca un exemplu de solidaritate în aceste vremuri dificile.

related posts

Leave a Comment