Home Administrație publică Tuzla, între trecut şi viitor

Tuzla, între trecut şi viitor

by Crina Matei
0 comment

În judeţul Constanţa, încă mai sunt localităţi care nu au străzi asfaltate, unele nici măcar pietruite, canalizare sau gaze naturale în gospodăriile oamenilor. Una dintre ele este şi Tuzla unde timpul a stat pe loc şi lumea trăieşte ca acum 30 de ani. Nu există decât un dispensar, în locul policlinicii mult promise de toţi primarii care au fost aleşi în ultimii ani acum e doar o groapă care tronează în mijlocul localităţii.

Bogdan Cristian Dicu, candidat Pro România la primăria Tuzla:“ Trebuia să avem o policlinică în Tuzla cu 14 cabinte de specialitate,  din păcate acest proiect a primit finanţare în 2018, domnul primar s-a lăudat cu acest proiect însă după 2 ani de zile nu avem decât o mare groapă în mijlocul localităţii. Între timp s-a pierdut finanţarea, s-a schimbat destinaţia clădirii, acum potrivit hotărârii din 27 mai este dispensar, nu mai este policlinică, deci poate funcţiona decât cu cabinete ale medicilor de familie. Noi, în Tuzla, nu avem 14 medici de familie. Nu ştiu ce vom face cu această clădire, propunerea mea ar fi să îi schimbăm destinaţia înapoi în policlinică. ”

Multe dintre străzile comunei nu au văzut niciodată culoarea asfaltului.

Bogdan Cristian Dicu, candidat Pro România la primăria Tuzla : “ Infrastructura nu există. Abia acum se introduc nişte ţevi de apă, problema este că peste tot în Tuzla au început lucrări, toate străzile sunt sparte, toate străzile sunt pline de praf, s-au rupt branşamente din cauză că se fac lucrări de mântuială. Avem o infrastructură precară, îţi rupi maşina şi nu poţi să stai în curte de praf. Nu avem străzi, nu avem trotuare pentru că s-a tras canalizarea acolo unde trebuie să fie trotuarul. ”

Nici la capitolul curăţenie, Tuzla nu stă mai bine. Gunoaiele tronează la marginea localităţii acolo unde cândva a fost un canal de irigaţii. Deşeuri menajere, moloz, peturi, toate sunt aruncate de-a valma.

Bogdan Cristian Dicu, candidat Pro România la primăria Tuzla : “ Acum, toată mizeria din Tuzla, gunoaie, moloz, ce nu îi mai trebuie omului în gospodărie, se aruncă în fostul canal de irigaţii. Ar trebui schimbată imaginea acestui loc, ne aflăm între lacul Zarguzon şi aeroportul Tuzla, trebuie să ecologizăm zona pentru că nu putem sta cu aceste grămezi de gunoi aici. “

Candidatul Pro România la primăria Tuzla spune că viziunea şi acţiunea vor sta la baza programului care va guverna localitatea în următorii 4 ani. Bogdan Dicu mai spune că infrastructura este motorul economiei, lipsa acesteia putând afecta în mod negativ dezvoltarea unei localităţi. Aşadar, asfaltarea drumurilor şi pavarea trotuarelor, refacerea şi modernizarea iluminatului public, crearea unui parc industrial, racordarea la gaze naturale a comunei şi reabilitarea reţelei de canalizare sunt doar câteva dintre priorităţile pe care  candidatul Pro România la primăria Tuzla, Bogdan Dicu şi le propune să le implementeze în următorii 4 ani în localitatea  care îşi trage numele de la cuvântul turcesc „sărărie“ şi care este vegheată de cel mai vechi far al litoralului, construit la 1900.

related posts

Leave a Comment