Home Actualitate Simularea concursului de admitere la UMF Iaşi va avea loc online

Simularea concursului de admitere la UMF Iaşi va avea loc online

by Florentina Lup
0 comment

Cea de-a doua ediţie a simulării concursului de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie ,,Grigore T. Popa” din Iaşi se va desfăşura online, în weekend-ul 30-31 mai 2020. Înscrierile au loc în perioada 11-24 mai.

,,Nu am vrut să renunţăm la acest proiect, pentru că este important să le oferim candidaţilor şansa de a-şi testa cunoştinţele înainte de concursul de admitere, astfel că această sesiune se va desfăşura online.”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi.

Concursul propriu-zis constă în susţinerea unui test grilă sub forma unui formular online cu întrebări concepute şi redactate exclusiv de către cadrele didactice ale Universităţii de Medicină şi Farmacie ,,Grigore T. Popa” din Iaşi. Timp de 3 ore, candidaţii vor rezolva întrebările de tip complement simplu cu informaţii din toate manualele alternative valabile pentru disciplinele şi clasele de liceu. Taxa de participare este în cuantum de 30 de lei.

Simularea Concursului de Admitere este deschisă pentru toţi elevii ciclului liceal, precum şi pentru alte persoane care doresc să se înscrie la Universitatea de Medicină şi Farmacie ,,Grigore T. Popa” din Iaşi şi care au urmat un ciclu de învăţământ secundar superior (liceu sau colegiu). Participanţii au posibilitatea de a susţine concursul la o anumită specializare, având opţiunea să aleagă dintre mai multe discipline propuse în metodologia pentru examen, cu ponderea întrebărilor din disciplina obligatorie de minim 60%.

Astfel, pentru specializările Medicină şi Medicină Dentară, candidaţii vor susţine o probă obligatorie la Biologie clasa a XI-a şi o probă la alegere: Fizică sau Chimie Organică. Pentru specializarea Farmacie, disciplina obligatorie este Chimie Organică, iar cea la alegere este Biologie Vegetală sau Biologie clasa a XI-a. Specializarea Balneofiziokinetoterapie şi Recuperare necesită susţinerea concursului la Biologie clasa a XI-a, în timp ce Bioingineria Medicală oferă opţiunea participanţilor de a alege proba de concurs între Biologie clasa a XI-a sau Matematică. Pentru Asistenţă Medicală Generală, Nutriţie şi Dietetică, Tehnică Dentară şi Asistenţă de Profilaxie Stomatologică, disciplinele de concurs disponibile sunt Chimie Organică sau Biologie, clasa a XI-a.

Rezultatele şi baremele de corectare vor fi publicate în data de 31 mai 2020, după finalizarea ambelor sesiuni de examinare, pe site-ul http://simulare-admitere.ssmi.ro/.

related posts

Leave a Comment