Home Administrație publică Medgidia, un oraş eco smart

Medgidia, un oraş eco smart

by Crina Matei
0 comment

Un oraş eco. Un oraş inteligent. Este propunerea candidatului PRO România la primăria Medgidia, Dumitru Moinescu.

Dumitru Moinescu, candidat PRO România la primăria Medgidia: „ Medgidia va fi eco – smart, adică un oraş curat şi iscusit, un oraş care va respecta natura şi un oraş care se va adapta condiţiilor tehnologice noi. „

Un oraş curat implică soluţionarea unor probleme ca poluarea, colectarea şi reciclarea deşeurilor, valorificarea şi protejarea mediului înconjurător, precum şi alte acţiuni pro-mediu, menite să ofere cetăţenilor: satisfacţie, un nivel de trai ridicat şi bunăstare.

Dumitru Moinescu, candidat PRO România la primăria Medgidia: „ Eu am mai avut un mandat, atunci Medgidia era o localitate rurală şi am transformat-o într-o localitate urbană. Oamenii se spălau o dată pe săptămână pentru că nu aveau apă caldă şi în plus se murea de frig în case pentru că nu era căldură. După câştigarea mandatului, aveam în Medgidia şi căldură şi apă caldă. Acum este momentul modernizării. Este momentul să scoatem la lumină Medgidia din peştera în care se află şi să o modernizăm. O să facem un oraş eco smart.”    

Orașele „smart” sunt caracterizate de echilibrul între oameni și mediu, cu ajutorul tehnologiei și inovației. La baza sistemului, atât „resursa” cât și „sursa” principală rămân… oamenii. În România, suntem încă la începutul acestui proces de transformare a oraşelor în localităţi  inteligente însă încet sunt puse bazele acestei direcţii prin mici schimbări adoptate la nivel local şi naţional.

related posts

Leave a Comment