Home Editorii noștri îți recomandă De vineri, vârstnicii se pot programa la vaccinare

De vineri, vârstnicii se pot programa la vaccinare

by Crina Matei
0 comment

După vaccinarea personalului medical, autorităţile naţionale se pregătesc pentru demararea imunizării vârstnicilor, a bolnavilor cronici şi a angajaţilor din domeniile cheie, inclusiv a profesorilor. Se estimează că, de săptămâna viitoare, se vor putea vaccina în jur de 100.000 de persoane pe zi.

Pentru etapa a doua a strategiei de imunizare a populaţiei, 750 de centre de vaccinare vor fi operaţionale, în scurt timp, în toată ţara. Dintre acestea, 17 centre sunt în judeţul Constanţa, în Medgidia, Mangalia, Năvodari, Cernavodă, Ovidiu, Valu lui Traian, Eforie, Cumpăna, Hârşova, Mihail Kogălniceanu, Cogealac, Negru Vodă, Cobadin, Techirghiol şi Băneasa.

În această etapă, pe lângă vârstnicii care au mai mult de 65 de ani, vor fi vaccinaţi şi bolnavii cronici. Este vorba despre persoanele cu diabet zaharat, obezitate, boli cardiovasculare cronice, boli cronice renale, boli pulmonare cronice, afecţiuni oncologice, boli autoimune, imunodepresii, atât prin boli sau prin tratamente şi inclusiv infecţia cu HIV-SIDA.

În cursul zilei de vineri, de la ora 15, va deveni funcţională şi platforma de programare pentru vaccinare.

„Pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani, programarea se poate face individual, prin medicul de familie, prin serviciile de call-center, prin direcţia de asistenţă socială din primăriii sau prin intermediul aparţinătorilor, care pot să îşi facă cont pe platformă şi să înscrie până la maximum 10 persoane din aceeaşi familie”, a anunţat Valeriu Gheorghiţă, coodonatorul campaniei naţionale de vaccinare.

În ce priveşte vaccinarea persoanelor care sunt în evidenţă cu boli cronice, sub vârsta de 65 de ani, programarea se face prin medicul de familie.

În curând va deveni operaţional şi un număr de telefon unic la nivel naţional, 021/41.44.425, unde putem suna pentru a afla informaţii referitoare la vaccinare şi chiar pentru a ne programa.

Foto: dw.com

related posts

Leave a Comment