Home Actualitate Operatorii economici pot solicita Certificatele de Situaţie de Urgenţă!

Operatorii economici pot solicita Certificatele de Situaţie de Urgenţă!

by Florentina Lup
0 comment

Aplicaţia dedicată eliberării Certificatelor de Situaţie de Urgenţă este activă şi poate fi accesată pe platforma http://prevenire.gov.ro.

,,Am lansat aplicaţia pentru eliberarea Certificatelor de Situaţie de Urgenţă. Aş vrea să reamintesc că se eliberează exclusiv online şi gratuit! Şi, totodată, vreau să le atrag atenţia operatorilor economici care solicită CSU că au nevoie de semnătură electronică digitală.”, a declarat Virgil Popescu, ministrul economiei.

Certificatele de Situaţie de Urgenţă sunt emise în două forme:

  • TIP 1 (Albastru) – pentru întreruperea totală sau parţială a activităţii, ca urmare a efectelor deciziilor emise de autorităţile publice competente, potrivit legii, în perioada stării de urgenţă decretate;
  • TIP 2 (Galben) – pentru înregistrarea unei diminuări a încasărilor sau veniturilor în luna martie 2020 cu un procent de minim 25% faţă de media încasărilor sau veniturilor din perioada ianuarie – februarie 2020.

Un solicitant poate cere eliberarea unui singur tip de certificat de urgenţă. Cererea pentru eliberarea CSU se realizează exclusiv prin intermediul platformei http://prevenire.gov.ro, iar eliberarea certificatelor se va face automat, electronic, după validarea de către sistem a solicitării operatorului economic.

Toate documentele încărcate pe platformă, trebuie să fie în format pdf, semnate electronic cu certificat digital calificat. CSU generate pe baza unor documente semnate cu certificate necalificate, sau revocate, vor fi anulate.

related posts

Leave a Comment