Home Actualitate La UMF ,,Carol Davila” se produc zilnic aproximativ 1000 de viziere

La UMF ,,Carol Davila” se produc zilnic aproximativ 1000 de viziere

by Florentina Lup
0 comment

Prin proiectul Viziere Medicale Printate 3D realizat de Asociaţia Medicală Română de Biomodelare 3D, în parteneriat cu Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti, sub egida UMF Carol Davila, peste 5.000 de viziere de protecţie împotriva COVID-19 au fost donate deja unităţilor medicale din Bucureşti. Recent, capacitatea de producţie a crescut la aproximativ 1.000 de astfel de echipamente în fiecare zi.

De aproximativ o săptămână, şase laboratoare ale Facultăţii de Medicină din cadrul universităţii Carol Davila, din Bucureşti, au fost transformate într-o mică uzină în care peste 60 de studenţi medicinişti şi politehnişti, prin rotaţie şi distribuiţi pe grupuri mici, sunt angrenaţi în producerea a aproximativ 1.000 de viziere în fiecare zi. Aceştia au la dispoziţie 55 de imprimante 3D care funcţionează folosind tehnologia FDM (Fused Deposition Modelling). Proiectul se va derula pe toată perioada crizei generată de COVID-19 şi va fi coordonat şi monitorizat de către prof.dr. Viorel Jinga, rectorul universităţii precum şi de prof.dr. Cătălin Cârstoiu, decanul Facultăţii de Medicină a UMFCD.

Dispozitivele sunt alcătuite din două piese separate, ramă şi ecran protector, asamblate manual. Rama vizierei este alcătuită integral din PLA/PETG/PET iar ecranul protector este un film PVC. Produsul realizează o barieră fizică împotriva fluidelor sau picăturilor potenţial contaminate cu COVID-19. Protecţia mucoaselor conjunctivale, nazale şi bucale reprezintă o măsură esenţială de precauţie în contextul epidemiologic actual.

related posts

Leave a Comment