Home Economic Investiții semnificative în județul Constanța

Investiții semnificative în județul Constanța

by Romanov Alex
0 comment

Vești bune pentru locuitorii din orașul Năvodari și din localitățile Lumina și Corbu. Aceștia vor beneficia de modernizarea infrastructurii de apă potabilă și de canalizare datorită contractului de lucrări “Conducte de aducțiune, conducte magistrale și conducte de refulare Lumina, Năvodari, Mamaia Sat și Corbu”. Acesta face parte din Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în aria de operare a companiei de apă, derulat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, sprijinit financiar de Comisia Europeană.

Contractul de lucrări a fost semnat astăzi la sediul central al companiei de apă, iar la eveniment au participat Mihai Lupu – Președintele Consiliului Județean Constanța, primarii celor trei localități, cât și directorul general al companiei de apă, dar și reprezentanți ai constructorilor.

“Ca de fiecare dată, vreau să subliniez obiectivul Consiliului Județean Constanța, care este și acționarul majoritar, să aducem apă de calitate în tot județul. Apa nu are culoare politică, iar proiectele prin care toate localitățile  vor beneficia de surse noi de alimentare cu apă sunt importante, de aceea vom susține necondiționat aceste lucrări”, declară MIHAI LUPU, președintele CJ Constanța

La finalizarea acestui contract, orașul Năvodari va avea două surse de alimentare cu apă. Pe lângă conducta de aducțiune de la Stația de tratare și pompare Palas, va fi edificată o nouă magistrală cu diametrul de 1.000 mm, ce va transporta apă potabilă de la sursele din zona stațiunii Mamaia.

Contractul semnat are o valoare totală de peste 70 de milioane de lei cu TVA și se va derula pe o perioadă de 23 luni. Investiția își propune să îmbunătăţească infrastructura de apă potabilă și de canalizare în aceste zone aflate într-o continuă expansiune demografică. Practic, în urma finalizarii investiției, se va asigura necesarul de apă potabilă, inclusiv pentru dezvoltarea urbanistică viitoare a acestor localități.

Lucrările, ce vor fi demarate în perioada imediat următoare, constau în extinderea și reabilitarea rețelei de aducțiune cu 6.487 m, iar magistralele din Lumina și Năvodari vor fi reabilitate pe o lungime de 11.833 metri. Pe parte de canalizare, populația va beneficia de conducte de refulare noi cu o lungime de 3.316 metri. 

Obiectivele principale ale investiției sunt asigurarea continuității serviciilor furnizate, accesul la apă potabilă de calitate și reducerea riscurilor de poluare a mediului, atât pentru populația din zonă cât și pentru turiștii care cresc semnificativ numărul consumatorilor în sezonul estival.

Aceste investiții vor contribui la îndeplinirea obiectivelor privind calitatea apei destinate consumului uman, conform directivelor europene  și epurarea apelor uzate, concomitent cu conformarea utilităților la cerințele de mediu și îndeplinirea angajamentelor asumate de România prin Tratatul de Aderare.

sursa foto: RAJA Constanța

related posts

Leave a Comment