Home Administrație publică Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța: „Începe reabilitarea bulevardului 1 Mai şi a Şoselei Mangaliei”

Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța: „Începe reabilitarea bulevardului 1 Mai şi a Şoselei Mangaliei”

by PĂUN IONELIA
0 comment

Începem lucrările de modernizare și resistematizare în zona Bd. 1 Mai – Șos. Mangaliei și pregătim documentația pentru reabilitarea Parcului Far 

„Cu bucurie vă anunț că am demarat proiectul de reabilitare și îmbunătățire a mobilității urbane pe arterele Bulevardul 1 Mai și Șoseaua Mangaliei. Sunt lucrări cuprinzătoare, executate cu finanțare europeană și care nu mai pot aștepta, atât prin prisma necesității și urgenței pe care o presupun intervențiile, cât, mai ales, prin cea a obligativității pe care o presupune regulamentul de folosire a banilor europeni nerambursabili. După cum am explicat în urmă nu cu mult timp pe această pagină, investițiile pe care le derulăm la Primăria Constanța depind în mare măsură de finanțarea europeană, care presupune reguli și calendare stricte de desfășurare a șantierelor. 

În ceea ce privește Bd. 1 Mai – Șos. Mangaliei, obiectivul general al proiectului îl constituie îmbunătăţirea și modernizarea mobilităţii urbane, în vederea încurajării utilizării transportului mai prietenos cu mediul (pietonal, cu bicicleta) și în cea a creşterii atractivității deplasărilor cu transportul public. Mai exact, lucrările pe care le vom executa constau în: amenajări carosabil (aprox. 88.000 mp) și trotuare (aprox. 26.000 mp), realizarea a 3 km de piste pentru biciclete, realizarea a 3,2 km de bandă independentă pentru transportul public, 15 stații de autobuz, sistem de iluminat treceri de pietoni, montarea de stâlpi led cu telegestiune, montarea unui sistem de irigat ș.a.Valoarea totală a proiectului este de 69,8 milioane lei, dintre care 59 de milioane reprezintă fonduri europene de dezvoltare regională (FEDR) și 9 milioane de lei vin de la bugetul de stat. Contribuția Constanței este de aproximativ 1,4 milioane de lei. 

În același timp, echipa Primăriei Constanța lucrează la etapele preliminare a ceea ce înseamnă un nou proiect așteptat de cetățenii ce locuiesc în zonă: reabilitarea și modernizarea Parcului Far. În acest moment ne aflăm în faza de pregătire a documentației, iar pe măsură ce înaintăm în proiect vă vom anunța ce urmează. Deocamdată, vă pot asigura că prin aceste investiții vom reuși să schimbăm fața întregii zone și să aducem la standarde europene atât infrastructura rutieră, cât și spațiile verzi și de recreere. Am convingerea că veți găsi resursele de înțelegere și răbdare pe care le presupune această nouă etapă de dezvoltare a Constanței. Am spus-o și o repet, sunt perfect conștient că apar multe nemulțumiri cauzate de lucrările pe care le desfășurăm în oraș. După cum am mai explicat însă, piedicile contextuale și cele birocratice sunt multiple, iar în anumite circumstanțe apar întârzieri pe care nu și le dorește nimeni. Dar vă pot asigura că tot ceea ce facem acum prezintă garanția calității și că, odată finalizate toate aceste lucrări, orașul nostru va avea un suflu nou, european”, a transmis primarul Vergil Chițac pe pagina sa de socializare. 

related posts

Leave a Comment