Home Actualitate Sisteme de măsurare a temperaturii la intrarea în primărie

Sisteme de măsurare a temperaturii la intrarea în primărie

by Florentina Lup
0 comment

La intrările din sediul primăriei Brașov, funcționează trei videocamere cu sistem de termoviziune, care măsoară temperatura corpului în zona feței, pentru toți cei care intră în clădire, cetățeni sau funcționari publici. Camerele sunt setate să măsoare temperatura corpului uman și să semnaleze orice depășire a valorii de 38 de grade Celsius.

„Acolo unde sunt fluxuri de activitate cu publicul (intrarea dinspre parcul Titulescu și cele două intrări de la Serviciul Public Local de Evidență a Persoanelor), am montat aceste echipamente care scanează temperatura persoanelor și emite un semnal de avertisment. Facem acest lucru pentru prevenție și este o măsură atât în interesul publicului care vine la Primăria Brașov sau la Serviciul Evidența Persoanelor, cât și al personalului primăriei. Ne gândim ca în următoarea perioadă să extindem acest sistem și la Direcția Fiscală a primăriei, și la Direcția de Asistență Socială.”, a declarat primarul George Scripcaru.

Camerele au două obiective, unul de 4 megapixeli, optic, celălalt cu termoviziune, prin intermediul cărora pot identifica subiecții până la o distanță de cel mult șapte metri, ziua sau noaptea. Sunt dotate cu tehnologia de recunoaștere a feței și pot identifica mai mulți subiecți simultan, indiferent dacă poartă mască sau nu, cărora, desigur, le sunt afișate și datele de temperatură. Dacă temperatura corpului acestora depășește valoarea de 38 de grade Celsius, o alarmă va semnala acest caz, iar accesul persoanei respective în interiorul primăriei va fi interzis. Totodată, la declanșarea alarmei, un set de imagini ale persoanei respective vor fi trimise automat pe o adresă de e-mail prestabilită, pentru a permite identificarea ulterioară, dacă acest lucru va fi necesar.

Camere de acest fel sunt utilizate în aeroporturi, în mod special, iar Brașovul este unul dintre primele orașe din țară care are astfel de sisteme, într-o primărie. La finalul stării de urgență, camerele vor fi utilizate strict pentru supraveghere.

related posts

Leave a Comment