Home Administrație publică În Pădurea Comorova se va amenaja Parcul municipal „Carol I”

În Pădurea Comorova se va amenaja Parcul municipal „Carol I”

by Romanov Alex
0 comment

Primăria Mangalia va înfiinţa Parcul municipal „Carol I”, pe actualul amplasament al Pădurii Comorova, în zona Neptun-Olimp. Documentaţia tehnică a proiectului a fost întocmită şi avizată pe parcursul ultimilor 3 ani, urmând ca acesta să fie depus pe exerciţiul financiar european POR 2021-2027, imediat ce vor fi deschise axele de finanţare pentru acest gen de investiţii.

„Proiectele de amenajare a parcurilor sunt incluse în Strategia noastră de Dezvoltare Locală 2016-2023 şi reprezintă obiective importante, pe care administraţia locală va urmări să le ducă la îndeplinire. Proiectul va fi finanţat din fonduri europene, conceput pentru conservarea şi protejarea pădurii, dar şi pentru a valorifica potenţialul turistic al zonei”, declară CRISTIAN RADU, primarul Mangaliei

Edilul a subliniat că toate investiţiile din staţiuni respectă normele de mediu, fiind aporbate de Primărie numai cu avizul instituţiilor de profil.

„Punem un deosebit accent pe protejarea mediului şi a spaţiilor verzi din staţiuni. Este regretabil că unii politicieni locali dezinformează populaţia şi nu se documentează, înainte de a face declaraţii publice pe acest subiect. Toate proiectele de dezvoltare din staţiuni sau oraş au avizele necesare, inclusiv de la Agenţia pentru Protecţia Mediului. Intenţionăm să înfiinţăm acest parc municipal, în Pădurea Comorova, tocmai pentru a proteja natura, în conformitate cu prevederile din Planul Urbanistic General, reactualizat recent, cu reglementări clare în privinţa suprafeţelor împădurite şi zonelor verzi”, a mai explicat Radu Cristian.

Potrivit documentaţiei de specialitate, în cadrul proiectului, se vor amenaja alei pietonale ecologice pentru promenadă, se va realiza un sistem de iluminat ambiental şi vor fi amenajate piste de biciclete, locuri de joacă, zone de agrement, spaţii de recreere. Totodată, vor fi create căi de acces şi locuri de parcare. De asemenea, proiectul vizează reabilitarea Cantonului silvic din incinta Pădurii Comorova.

sursa foto: gazetabucurestenilor.ro

related posts

Leave a Comment