Home Administrație publică Constanţa, buget record pentru investiţii

Constanţa, buget record pentru investiţii

by Crina Matei
0 comment

Au fost împărțiți banii! Consilierii locali constănţeni au votat în unanimitate proiectul bugetului local pentru anul 2021, care este cel mai mare din istoria Constanței, anunță reprezentanții Primăriei.Acesta prevede venituri de peste 990 de milioane de lei, din care peste 670 de milioane lei sunt venituri proprii.Aproape o treime din bugetul municipiului,va merge către investiții publice, iar peste zece procente din bugetmerge anul acesta către educație.

Primarul Constanței spune că mare parte din banii alocați anul acesta pentru funcționarea orașului nostru se vor duce către investițiile publice. Se înregistrează o creștere de 69% față de anul trecut și, totodată, cel mai mare buget de dezvoltare din istoria Constanței, cu o valoare de 994 de milioane de lei. Proiectul bugetului local pentru anul 2021 a fost aprobat în unanimitate de consilierii locali constănțeni, vineri 23 aprilie, în ședință ordinară. Nu mai puțin de 48 de proiecte de hotărâre s-au aflat pe ordinea de zi și alte cinic pe lista suplimentară. Printre cele mai importante proiecte s-au aflat cel pentru aprobarea bugetului local, aprobarea bugetului RAEDPP, aprobarea Regulamentului de publicitate, a Regulamentului de parcări, dar şi demararea documentaţiei pentru reabilitarea reţelelor termice din oraş.

“Sunt convins că investițiile pe care le facem noi vor atrage, la rândul lor, investiții private ce vor aduce venituri suplimentare la bugetul local. Și aceste venituri suplimentare vor fi direcționate tot către dezvoltarea Constanței. Cercul vicios al subdezvoltării din ultimii 20 de ani a fost întrerupt”, transmite primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac. 

Fonduri importante au fost alocate și către investițiile în învățământ.

“Peste zece procente din bugetul municipiului merg anul acesta către educație. Este o creștere de aproape șapte procente față de anul trecut, ce s-a concretizat într-o creștere de 20% la secțiunea dezvoltare a învățământului. Acești bani sunt necesari atât pentru buna funcționare, cât și pentru investiții în învățământul constănțean. Investim în viitorul orașului și în cel al copiilor noștri”, precizează primarul Constanței, Vergil Chițac.

Tot în ședința de Consiliu Local, consilierii au votat forma finală a Regulamentului local de publicitate. Acesta reglementează modul cum vor fi închiriate şi unde vor fi amplasate panourile publicitare atât în oraş, cât şi în staţiunea Mamaia, dar şi interdicţia firmelor de pompe funebre de a-şi expune pe trotuar şi pe faţadă produsele specifice. Totodată, în cadrul şedinţei de vineri, au fost votate o nouă componenţă şi un nou regulament al Comisiei tehnice de amenajare a teritoriului şi urbanism. Din aceasta vor face parte arhitecţi şi ingineri de specialitate. Pe ordinea de zi s-au mai aflat proiecte ce au vizat reorganizări ale serviciilor din cadrul Primăriei Constanţa.

related posts

Leave a Comment