Home Actualitate Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului, marcată la Tulcea și Constanța

Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului, marcată la Tulcea și Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, a participat, la sala Mihail Kogălniceanu, la masa rotundă organizată de Asociația Părinților Copiilor cu Autism (Autism România), în parteneriat cu Asociația Centrul pentru Resurse Civice, eveniment menit să marcheze Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului.

În deschiderea evenimentului, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, a vorbit despre eforturile comune pe care trebuie să le depună instituțiile publice, structurile non-guvernamentale, specialiștii, cetățenii etc în vederea asigurării unui cadru optim pentru dezvoltarea persoanelor care suferă de tulburare din spectrul autist.

„O societate civilizată  și sănătoasă este acea societate care nu lasă nici un membru în urmă, indiferent de problemele cu care acesta se confruntă într-un anume moment al vieții sale. Mai mult decât atât, noi, autorități publice locale, județene sau centrale avem obligația să asigurăm toate condițiile necesare pentru acești copii, suntem datori să le facem viața mai bună“, a transmis vicepreședintele Mihai Huleni.

În dialogul cu părinții copiilor care suferă de tulburare din spectrul autist, vicepreședintele Mihai Huleni a insistat asupra importanței pe care o are verbalizarea tuturor problemelor cu care se confruntă părinții:

„Dumneavoastră, mamele acestor copii, sunteți adevărate eroine: sunteți alături de copiii dumneavoastră și știți mai bine decât oricine care vă sunt nevoile, care sunt problemele pe care le întâmpinați și pentru care nu ați identificat încă o soluție. Insist asupra faptului că trebuie să fiți mai vocale, trebuie să semnalați la nivelul instituțiilor fiecare situație dificilă, urmând ca apoi să identificăm împreună metodele de rezolvare. Vă asigur, în acest sens, că veți găsi toată deschiderea la nivelul Consiliului Județean Tulcea“, a dat asigurări Mihai Huleni.

related posts

Leave a Comment