Home Actualitate Vremuri grele, la spitalul din Mangalia

Vremuri grele, la spitalul din Mangalia

by Florentina Lup
0 comment

În actualul context pandemic, dinamica activității medicale din Spitalul Municipal Mangalia s-a modificat, începând de săptămâna trecută, odată cu creşterea exponenţială a numărului de cazuri.

Dacă luna trecută reprezentanții unității sanitare declarau că numărul de cazuri a scăzut, în prezent aceștia susţin că pacienţii care se prezintă la spital sunt tot mai mulţi de la o zi la alta.

,,În spitalul nostru, avem internați peste 100 de pacienți diagnosticați cu COVID, capacitatea unității sanitare fiind de 121 de paturi. Permanent, paturile de la ATI sunt ocupate cu pacienți din județ, dar și din țară. La acest moment, avem 86 de pacienți confirmați COVID-19, 9 suspecți și 9 internați în Terapie Intensivă.”, a declarat managerul spitalului, Alina Dan.

Reprezentanții instituției sanitare mai spun că în unitatea medicală se aplică schemele de tratament cuprinse în protocolul național de tratare, iar spitalul dispune de aparatură și echipamente medicale pentru a trata bolnavii, în condiții bune.

,,De un real folos sunt și testele rapide pe care le folosim în Serviciul de Urgență al spitalului, la pacienții care ajung la noi cu ambulanța sau pe cont propriu. Pe această cale, țin să mulțumesc Departamentului pentru Situații de Urgență, care ne-a trimis 1000 de teste și ne-a sprijinit cu 2 ventilatoare complete, 4 ventilatoare noninvazive și 10 concentratoare de oxigen. De asemenea, DSP Constanța ne-a ajutat cu 1000 de teste rapide, pe toată durata pandemiei.”, a mai subliniat managerul spitalului din Mangalia.

Conducerea unității sanitare recomandă populației să se adreseze medicilor de familie, la primele simptome de boală, și să vină la spital doar dacă situația se agravează de la o zi la alta.

Sursa: mangalia.ro

related posts

Leave a Comment