Home Actualitate Tema eolienelor din Dobrogea, dezbătută de ACOR

Tema eolienelor din Dobrogea, dezbătută de ACOR

by Antonia Mocanu
0 comment

Tema eolienelor a fost și ea de asemenea dezbătută zilele acestea în cadrul celei de-a 24-a sesiuni a Adunării generale a Asociației Comunelor din România. Primarii dobrogeni se confruntă cu diferite probleme în ceea ce privește banii. Mariana Gâju, prim-vicepreședintele ACOR i-a cerut ministrului Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, ajutorul.

În cadrul celei de-a 24-a sesiune a Adunării Generale a Asociației Comunelor din România s-au analizat și dezbătut mai multe probleme stringente cu care se confruntă comunele din țară. Printre temele dezbătute a fost și cea referitoare la eoliene, cu precădere cele din Dobrogea. Mai multe primării din Constanța și Tulcea au eoliene pe teritoriul lor. Prim-vicepreședintele ACOR, a vorbit despre faptul că i-a înaintat ministrului la începutul acestui an o adresă referitoare la situația mai multor comune în care se află eoliene în Dobrogea din punct de vedere juridic, fiscal și financiar.  

În Dobrogea există peste 20 de primării care au de achitat și de restituit impozite pentru constucțiile de eoliene. Concret vice-președintele ACOR, ca reprezentantă a primăriilor din Dobrogea spune faptul că un UAT nu are posibilitatea de a plăti astfel de sume.

Mariana Gâju, prim-vicepreședintele ACOR a mai declarat faptul că la începutul lunii februarie a venit personal  la București pentru a sta de vorba cu Ministrul Cseke Attila în ceea ce privește situația surpării malului stâng al Canalului Dunăre Marea Neagră și găsirea unei soluții în legătură cu lucrările de consolidare a malului.  

Sursa foto: https://adevarul.ro

related posts

Leave a Comment