Home Actualitate Slujbă specială pentru venirea ploilor

Slujbă specială pentru venirea ploilor

by Antonia Mocanu
0 comment

Slujbă atipică pentru ploaie. Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului și Arhimandritul Andrei Tudor, exarhul mănăstirilor și starețul mănăstirii Dervent au oficiat, pe câmpurile din Arhiepiscopia Tomisului, rugăciunile speciale pentru ploaie.

Seceta cu care se confruntă agricultura din mai multe județe ale României l-a determinat pe IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului să vină în sprijinul agricultorilor. 

Pe un câmp agricol, fără alai, însoțit numai de starețul mănăstirii Dervent, Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului a oficiat o slujbă specială în care s-a rugat ca fermierii români să primească ploile de care au nevoie culturile agricole.

Cele două înalte feţe bisericeşti au oficiat aceste slujbe având în vedere că în Dobrogea este, în această perioadă, secetă mare, recoltele fiind, se pare, deja compromise, în mare parte.

Seceta pedologică persistă în Moldova, Dobrogea şi cea mai mare parte a Munteniei, pe fondul conţinutului de umiditate scăzut şi deosebit de scăzut în cultura grâului de toamnă, potrivit prognozelor agrometeorologice, publicate de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Fermierii au salutat gestul făcut de cei doi preoți în cea de-a doua zi de Paște, slujba lor venind într-un moment extrem de complicat pentru agricultură, dar și pentru întreaga societate românească.

related posts

Leave a Comment