Home Actualitate Situație îngrijorătoare

Situație îngrijorătoare

by Antonia Mocanu
0 comment

Situație îngrijorătoare! Tot mai mulți români sunt tentați să renunțe la locul de muncă încă din perioada de probă și fără să își mai anunțe angajatorul în prealabil.  Asta în cazul în care ar apărea situații pe care le consideră neplăcute. Obligativitatea vaccinarii ar putea fi spre exemplu o astfel de situație.

Fenomenul denumit ghosting pare să ia amploare și în România. Tot mai mulți români renunță la cineva sau la ceva cu extrem de multă usurință. Iar dacă vorbim de locul de muncă, 73% dintre românii chestionați de o platformă de recrutări în cadrul unui sondaj fuger, au declarat că ar renunța la un job nou fără să își mai anunțe angajatorii. Pentru asta asta însă invocă motive extrem de întemeiate.

27% dintre cei chestionați consideră imorală obligativitatea vaccinarii, iar asta i-ar determina să își părăsească jobul fără nicio părere de rău. Lipsa de profesionalism a colegilor sau a superiorilor, neconcordanţa între condiţiile discutate în cadrul interviului şi realitatea din activitatea de zi cu zi, nerespectarea programului sau a gradului de dificultate a jobului, întârzierea plăţii salariului sunt alte câteva dintre motivele care ar justifica o părăsire intempestivă a locului de muncă.

27% dintre respondenți sunt însă de părere că nu este necesar un astfel de comportament, iar plecarea trebuie anunțată indiferent de motivele care stau la baza acestei decizii.

related posts

Leave a Comment