Home Actualitate Se reia activitatea școlilor de șoferi

Se reia activitatea școlilor de șoferi

by Antonia Mocanu
0 comment

Școlile de șoferi din întreaga țară își vor relua activitatea treptat începând de luni 18 mai. Decizia vine în urma intrării României în starea de alertă și ieșirea din cea de urgență perioadă în care activitatea școlilor de șoferi dar și a examenelor auto au fost suspendate.

În ce condiții se vor desfășura pentru o perioadă aceste activități și ce măsuri iau reprezentanții școlilor de șoferi atât din țară, cât și din Constanța aflăm chiar de la un reprezentant al acestei categorii.

În ceea ce privește activitatea de examinare a cursanților, noutatea constă în faptul că se va relua începând din luna iunie, în două etape, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție și distanțare socială. Beneficiază de prioritate cei care au fost declarați admiși la proba teoretică și erau programați pentru proba practică pe durata instituirii stării de alertă.

De asemenea, o a doua etapă în ceea ce privește examinările și școlile de șoferi se referă la reluarea activității de examinare teoretică, în cadrul cărora se vor respecta următoarele măsuri de protecție: utilizarea măștilor de protecție atât pentru candidați cât și pentru examinatori, dezinfectarea interiorului autovehiculelor folosite la desfășurarea probei practice, înainte de începerea fiecărei probe, respectarea distanțării persoanelor aflate la locul de întâlnire comunicat pentru susținerea probei practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere, cel puțin 1,5 metri.

Totodată, desfășurarea activității de instruire se va face numai în spații deschise, cu respectarea de distanțare socială, evitarea prezentării la locul de întâlnire al candidaților cu însoțitori, astfel accesul va fi permis doar candidatului și reprezentanții școlii de conducători.

related posts

Leave a Comment