Home Actualitate Se caută soluții pentru revenirea elevilor în bănci

Se caută soluții pentru revenirea elevilor în bănci

by Romanov Alex
0 comment

Redeschiderea școlilor, în continuare incertă, în România. Sau cel puțin condițiile în care vor fi reluate cursurile. În contextul actual, Ministerul Învățământului caută soliții eficiente pentru ca activitatea didactcă să revină la normal, iar elevii să poată recupera materia pierdută în ultima perioadă.

Chiar dacă activitatea didactică va continua în sistem online până pe 7 februarie, cel puțin, așa cum s-a stabilit în urma ședinței Comitetului Național pentru Situații de Urgență, Sorin Câmpeanu, ministrul Educației, nu exclude posibilitatea ca elevii să fie chemați la școală și în zilele de sâmbătă.

“Printre cele 7.203 școli nu este nici una care să spună că nu are nevoie de niciun fel de acțiune remedială. Sunt convins că fiecare profesor va trebui să se implice în aceste acțiuni remediale. Acțiunile remediale trebuie făcute peste programul specific clasei, deci este clar că trebuie să vina mai multe ore la școala. Pot însemna și ore pe parcursul zilelor de sâmbătă.”, a declarat SORIN CÂMPEANU, ministrul Educației

Desigur, toate cadrele didactice vor fi plătite suplimentar pentru orele de educație remedială. În acest sens, ministrul Educației dă asigurări că au fost găsite și fondurile necesare, de aproximativ 30 de milioane de euro, fonduri europene, pentru plata suplimentară a cadrelor didactice.

“Orice persoană din sistemul de învățământ care se va vaccina va însemna un minus cu privire la riscul de transmitere a acestui virus. Indiferen de rezultatul disponibilității pentru vaccinare, noi ne dorim începerea școlii.”, a completat SORIN CÂMPEANU, ministrul Educației

De altfel, Ministerul Educației nu exclude, la ora actuală, nici variant de a  prelungi perioada pentru încheierea mediilor pe semestrul I pentru unii elevi.

sursa foto: edupedu.ro

related posts

Leave a Comment