Home Actualitate Protest în fața Prefecturii

Protest în fața Prefecturii

by Antonia Mocanu
0 comment

Le-a ajuns cuțitul la os. 100 de angajați din sistemul penitenciar, din rândul polițiștilor, al greferilor și angajaților din administrația financiară au protestat în fața prefecturii din Constanța nemultumiți de cum a fost votată și cum este aplicată legea salarizării. Oamenii spun că volumul de muncă este mare, iar salariile nu doar că sunt mici, dar și diferă de la un angajat la altul deși se lucrează pe aceleași funcții.

Eliminarea inechităților salariale din sistemul public, aplicarea legii-cadru privind salarizarea bugetarilor și un salariu minim corelat cu creșterea prețurilor de consum. Sunt doar câteva dintre doleanțele oamenilor care au înfruntat frigul și au protestat în fața prefecturii din Constanța. Federația PUBLISIND afiliată la Blocul Național Sindical, cea ai cărei membrii au protestat au susținut faptul că Guvernul României trebuie să își respecte propriile acte normative asumate la nivel de executiv și aprobate în Parlamentul României.

Zeci de grefiere s-au alăturat protestului. Femeile spun că volumul lor de muncă este foarte mare, muncesc uneori și 30 de ore, iar pe copii îi văd doar rareori. Iar atunci când vine ziua de salariu sunt cuprinse de un sentiment de frustrare pe care cu greu reușesc să îl depășească.

PUBLISIND protestează contra înghețării salariilor și pensiilor, a neindexării pensiilor cu valoarea inflației, precum și a creșterii salariului minim net cu doar 41 de lei.

Sindicaliștii spun că măsurile de austeritate impuse de Guvernul Câțu reprezintă ultima soluție la problemele economice pe care le traversează țara în acest moment. Iar creșterea deficitului bugetar este doar un pretext la îndemână pentru toate guvernele dispuse în primul rând să taie, în condițiile în care personalul din sectorul apărare, ordine publică și securitate națională se află în prima linie și gestionează măsurile împotriva pandemiei de SARS-CoV2 de mai bine de 10 luni.

related posts

Leave a Comment