Home Actualitate Pregătiri pentru înnisipare, la Eforie

Pregătiri pentru înnisipare, la Eforie

by Antonia Mocanu
0 comment

Se fac pregătiri pentru înnisiparea plajei din Eforie. O  conductă de 2 kilometri a fost adusă pe mare din Mamaia până la Eforie, zilele acestea. Conducta cu ajutorul căreia se va realiza înnisiparea plajei din Eforie Sud a fost transportată pe apă în zonă și pusă pe poziție ca la sfârșitul verii să înceapă lățirea plajei. Cu ajutorul ei se va extrage nisip din largul mării.  Pentru lărgirea plajelor va fi nevoie de 4 milioane de metri cubi de nisip.

Conducta va fi conectată cu o dragă autorefulantă care va fi amplasată la 12 kilometri depărtare de țărm, în larg de unde se extrage 4 milioane de metrii cubi de nisip. Înnisiparea propriu zisă va începe la finalul acestui sezon estival.Și noile diguri, care vor proteja plajele şi falezele au prins formă.

La începutul sezonului estival lucrările vor fi oprite și nu vor crea un disconfort turiștilor care vor alege Eforie. Proiectul pentru reducerea eroziunii costiere în valoare de peste 122 de milioane de euro ar urma să fie gata în anul 2023. Iar finalul lui litoralul va mai câștiga 33 de hectare de plajă nouă.

Acțiunea face parte dintr-un amplu proiect de lărgire a plajelor finanțat din fonduri europene și care valorează peste 800 de milioane de euro.

related posts

Leave a Comment