Home Actualitate Podul de la Mila 36 din județul Tulcea va fi reabilitat cu 9,5 milioane lei

Podul de la Mila 36 din județul Tulcea va fi reabilitat cu 9,5 milioane lei

by Antonia Mocanu
0 comment

Legislativul Consiliului Județean Tulcea a aprobat la sfârșitul lunii octombrie devizul general estimativ şi cererea de finanţare pentru obiectivul de investiţii „Reabilitare Pod peste canal Mila 36 pe DJ 222N, km 34+178” în vederea accesării finanţării prin Programul naţional de investiţii „Anghel Saligny”.

La momentul actual, podul se află într-o o stare avansată de degradare, prezintă defecțiuni ale elementelor de suprastructură și infrastructură, nu are trotuare pietonale, elementele de racord cu terasamentele prezintă degradări majore, plăcile de racordare sunt deteriorate etc.

Astfel, se impune o investiție amplă în modernizarea podului peste canalul 36, o zonă cunoscută de turiștii care vizitează Delta Dunării.

Valoarea acestui proiect de investiție, conform devizului general estimativ, este 9.495.161,52 lei, din care cheltuielile eligibile, de la bugetul de stat, se ridică la 9.201.170,63 lei, inclusiv TVA, iar cheltuielile asigurate din bugetul propriu al Consiliului Județean Tulcea se ridică la 293.990,89 lei, inclusiv TVA.

related posts

Leave a Comment