Home Actualitate Peste 600 de arbori vor fi plantați în Constanța în sezonul toamnă-primăvară

Peste 600 de arbori vor fi plantați în Constanța în sezonul toamnă-primăvară

by Antonia Mocanu
0 comment

Primăria Municipiului Constanța a demarat plantările de toamnă. Perdeaua verde de pe bulevardul Tomis a fost îmbogătiță cu 140 de salcâmi. Acțiunea de plantare a fost realizată ținând cont de particularitățile climei și solului. Salcâmul face parte din categoria arborilor cu lemn de esență tare, având o rezistență bună la ger și secetă.

Primăria Constanța va continua înverzirea a cât mai multor zone din oraș, astfel încât să ne putem bucura de un oraș mai sănătos și de un aer curat. Atât timp cât condițiile meteorologice vor fi prielnice, vor avea loc mai multe acțiuni de plantare inițiate și derulate prin grija serviciului de specialitate Spații Verzi. Peste 600 de copaci vor fi sădiți pe aliniamentele stradal și în parcuri, prin programul derulat de administrația locală. Vor fi plantați arbori din speciile Celtis australis (Sâmbovină), Acer platanoides(Arțar), Prunus mahaleb(Vișin turcesc) și Betula ssp(Mesteacăn).

Facem apel la constănţeni să protejeze plantațiile nou-înființate și în situația în care constată acte de vandalism sau de sustragere a arborilor să sesizeze acest lucru la numerele de telefon: 0241.550055 – Dispecerat  Primăria Constanţa și  0241.484205 și 0341.922- Direcția Generală Poliția Locală.

related posts

Leave a Comment