Home Actualitate Ordonanța de Urgență pentru reglementarea atribuirii noilor sectoare de plajă în sezonul estival 2022 – o mare Victorie RESTO!                                                                                       

Ordonanța de Urgență pentru reglementarea atribuirii noilor sectoare de plajă în sezonul estival 2022 – o mare Victorie RESTO!                                                                                       

by Antonia Mocanu
0 comment

În urma nenumăratelor intervenții și presiuni ale Asociației Patronale RESTO Constanța, inițiate încă din februarie 2021 și continuate fără încetare încă din ianuarie acest an – etapa în care ni s-au alăturat și alti colegi din industrie – Guvernul a aprobat astăzi Ordonanța de Urgență care reglementează, pentru acest an, modalitatea de atribuire a noilor sectoare de plajă rezultate în urma implementării proiectului de reducere a eroziunii costiere și reconstrucție a plajelor.

Actul normativ permite, doar pentru sezonul estival 2022, ca suprafețele de plajă nou create și care nu sunt închiriate, să poată fi atribuite direct operatorilor economici care au încheiate contracte de închiriere a plajelor aflate în vecinătatea vestică a acestor suprafețe.

Roberto TORTORA, Președinte RESTO : „În urma eforturilor noastre repetate, astăzi a fost aprobat actul normativ care permite închirierea suprafețelor nou innisipate către operatorii de plaje. Vorbim despre o soluție temporară, doar pentru acest an. Pe termen lung, am solicitat Ministerului Mediului, Apelor si Pădurilor, să fim incluși obligatoriu în consultare pentru concursul internațional de soluții de amenajare, inițiat împreună cu ANAR și Ordinul Arhitecților din România.”

Corina Martin, Președinte de onoare RESTO : “Am luptat îndelung pentru a corecta o situație anormală cu care ne-am confruntat anul trecut în Mamaia și care ne-a adus mari prejudicii și nemulțumiri din partea turiștilor nostri, situație care a detronat stațiunea Mamaia din topul preferințelor turiștilor nostri, în 2021. Puteam obține acest rezultat și pentru sezonul anterior, dacă cererile noastre ar fi fost înțelese și susținute cum se cuvine, așa cum s-a întâmplat în acest an. Pentru Mamaia și toate celelalte zone în care s-a efectuat deja lărgirea plajelor, acest rezultat obținut de noi astăzi va însemna facilități normale și așteptate de turistii noștri, pe plajele litoralului românesc. O zi de mare victorie pentru RESTO Constanța și pentru destinația LITORAL România, dar mai ales pentru vacanțele turiștilor nostri.”

related posts

Leave a Comment