Home Actualitate One Star Security, de opt ani în slujba constănțenilor

One Star Security, de opt ani în slujba constănțenilor

by Antonia Mocanu
0 comment

Siguranța fiecăruia dintre noi a fost un subiect extrem de sensibil întotdeauna, însă cu precădere în contextul actual, am vrut să aflăm dacă s-a schimbat ceva, dacă oamenii apelează mai mult la firmele de profil, dar poate cel mai important ce înseamnă securitatea în zilele noastre.

Securitatea și siguranța. Două cuvinte care alăturate sunt extrem de apropiate și, totuși nu sunt același lucru. Dacă securitatea este sinonimă cu protecția și apărarea, siguranța înseamnă lipsă de primejdie, sentiment de liniștire și încredere, iar în contextul pandemiei COVID-19, românii se pot simți mai mult lipsiți de siguranță, de incertitudine, atât din punct de vedere medical, dar și a siguranței proprii lor și a familiilor lor.

În sprijinul acestora intervin firmele de specialitate, care ajută atât prin echipamente de profil, dar și prin pază umană, însoțiri transporturi feroviare, pază și obiective fixe, gardă de corp, sisteme de alarmă, dispecerat video, sistem de supraveghere video, dar și securitate la evenimente, pază canină și nu numai, orice persoană ce se poate simți în primejdie.  Despre promptitudine, viziune, profesionalism, misiune  și nu numai discutăm în contextul pandemiei COVID-19, dar și în contextul asigurării siguranței cu Marius Gheorghe și Alex Filip, doi specialiști în domeniu, care au o experiență de peste opt ani în tot ceea ce înseamnă securitatea.

Marius Gheorghe, manager general OSS „Intr-o lume in care securitatea personala sau a bunurilor nu mai este o necesitate de lux ci una stringenta, ONE STAR SECURITY si-a stabilit ca misiune , sa devina un furnizor si integrator de solutii de Securitate private, raportandu-ne in permanenta la nevoile clientului, respectandu-i intimitatea, libertatea de miscare si linistea, oferind siguranta deplina. Un serviciu de Securitate executat cu specialisti si personal calificat a reprezentat un desiderent permanent al societatii noastre , astfel incat satisfactia clientilor nostri sa reprezinte obiectivul principal. Am considerat si vom considera si de aici inainte ca satisfactia clientului reprezinta cea mai buna publicitate a serviciilor oferite de societatea noastra.”

Un alt segment important în zilele noastre este securitatea feroviară, acolo situația nu se schimbă foarte mult astfel că, o firmă de profil poate oferi siguranță prin mai multe căi transportatorilor.

Marius Gheorghe, manager general OSS „O activitate executata cu personal specializat, inarmat care se desfasoara pe intreg teritoriul national. Practic, reprezinta asigurarea pazei garniturilor de tren, de la incarcarea acestora si pana la predarea catre destinatarul marfii. Este un serviciu mai aparte, pe care nu il asigura decat un numar unic de societati de paza, pentru ca implica servicii de logistica si suport aparte, fata de celelalte activitati ale societatii, fiind in miscare continua, necesitand pentru coordonarea acestuia un dispecerat aparte, conectat permanent cu dispeceratele transportatorilor feroviari. Este o activitate asemanatoare pazei esaloanelor militare si are drept scop asigurarea integritatii garniturilor de tren, preintampinarea unor incidente ce pot aparea in transportul de produse. Ce le oferim noi transportatorilor feroviari? Siguranta si incredere ca pe timpul transportului nu vor avea nici un incident.”

De asemenea, am vrut să aflăm și mai multe detalii despre paza canină și dacă îi ajută pe agenți sau nu.

Marius Gheorghe, manager general OSS „Paza canina este o activitatea executata cu caini special dresati pentru a completa activitatea agentilor de securitatea insarcinati cu protejarea unui obiectiv. Cainele si agentul de paza fac o echipa in misiunile de interventie, iar in cadrul unor obiective cu suprafete mari, cainele de serviciu nu face decat sa eficientizeze activitatea de paza, avand viteza de reactie si eficacitate in prinderea si imobilizarea persoanelor suspecte”.

În paleta de servicii de securitate a firmelor din domeniu există și paza VIP, dar și paza la evenimente de mare anvergură precum concertele în aer liber sau în cluburi.

Alex Filip, manager securitate OSS „In contextul actual, pentru realizarea unui serviciu eficient este nevoie ca aceste activitati sa fie interconectate, sa avem paza umana si sistem de supraveghere video, de exemplu. Securitatea evenimentelor reprezinta un complex de masuri pe linie de ordine publica si paza, aplicate inainte si pe perioada unor evenimente culturale si sportive, pentru asigurarea bunei lor desfasurari.Daca ar fi sa luam ca exemplu un eveniment cultural (concert), avem atat personal care executa paza unor zone sau puncte cheie cat si forte de interventie, control acces in perimetru, supraveghere video, etc.”

Firmele de pază de-a lungul timpului se pot confrunta și cu situații fără precedent în care forța și promptitudinea trebuie să fie prioritate, cu precădere în aceste momente de pandemie în care vigilența este cuvânt de ordine. Totodată, schimbând puțin registrul, sfatul cel mai util pe care specialiștii ni-l oferă în momentul în care o persoană se simte în pericol este să apeleze la serviciile poliției, însă  oamenii se pot apăra în situații de criză și cu ajutorul obiectelor de protecție.

Alex Filip, manager securitate OSS „Nu numai in acest caz, oricand este bine sa ai asupra ta un tub cu spray sau un dispozitiv cu electrosocuri. In acest moment, pe piata, exista si butonul de panica mobil, serviciu pe care il asiguram si noi. Sunt produse pe care societatea noastra le ofera prin Magazinul de Securitate , un concept nou pe piata Constanteana, la un raport calitate – pret mai mult decat bun, avand vedere ca lucram direct cu producatorii”.

Ceea ce ne transmit profesioniștii în domeniu este faptul că în perioada stării de urgență cazurile de infracționalitate au crescut, tocmai de aceea, constănțenii au apelat la serviciile firmelor de pază mai mult decât înainte.

Astfel ce trebuie să știe orice persoană în momentul în care apelează la serviciile unei firme de securitate sunt următoarele.

Marius Gheorghe, manager general OSS „Beneficiarul nostru trebuie sa stie ca atunci cand apeleaza la ONE STAR SECURITY va avea parte de siguranta si linistea necesara lui, familiei sale sau afacerii sale. Sigur ca este dificil sa optezi pentru serviciile unei firme sau alta, insa am incredere ca cei din Constanta vor sti sa aleaga ONE STAR SECURITY, pentru promptitudine , calitatea serviciilor executate, a portofoliului de clienti pe care societatea ii are si pentru care executam servicii, in unele cazuri, de la infiintarea societatii. Nu in ultimul rand, pentru un serviciu executat la un tarif (pret) adaptat situatiei actuale”.

Răspunsul la întrebarea: S-a schimbat ceva de la începutul pandemiei în ceea ce privește serviciile firmelor de securitate? Răspunsul a fost prompt. Nu, deoarece profesioniștii au lucrat continuu aducând siguranță constănțenilor.

Marius Gheorghe, manager general „Pandemia va reprezenta o noua provocare si pentru societatea noastra, cum este de altfel pentru fiecare. Viata noastra, relatiile sociale si profesionale vor suferi modificari de comportament. Va trebui sa ne adaptam din mers, sa gasim si sa propunem solutii partenerilor nostri sau sa ne pliem noi pe noile lor nevoi. Viata isi va urma cursul, cu pandemie sau criza economica, beneficiarii serviciilor noastre trebuie sa stie ca ONE STAR SECURITY va fi alaturi de ei.”

O statistică realizată de un site de profil la începutul acestuia an menționa faptul că 44% dintre români se simt în siguranță chiar și în contextul actual, de asemenea, 38% dintre aceștia aleg să apeleze la o firmă de profil care asigură pază și protecție atât în ceea ce privește locuința proprie și nu numai.

related posts

Leave a Comment