Home Actualitate Mutația britanică a virusului și la Constanța

Mutația britanică a virusului și la Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Mutația britanică a virusului Sars Cov 2 a ajuns și la Constanța. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 69 de ani, care a fost depistat pozitiv cu noua tulpină B.1.1.7.

Bărbatul a început să aibă simptome de boală în data de 28 decembrie 2020, iar în 02 ianuarie 2021 a efectuat un test RT-PCR al cărui rezultat a fost pozitiv. În perioada 4 ianuarie -6 ianuarie 2021 a fost internat în Constanța, după care, în data de 7 ianuarie 2021  a ajuns  într-o unitate medicală din București cu stare generală afectată. În data de 17 ianuarie 2021, pacientului i s-a recoltat o probă pentru un nou test RT-PCR ce revine pozitiv, ridicându-se suspiciunea infecției cu tulpina B.1.1.7, care a fost și confirmată.

Autoritățile abilitate menționează faptul că pacientul nu a călătorit în Marea Britanie și nici nu a venit în contact cu persoane infectate cu noua variantă de coronavirus. DSP Constanța are în desfășurare o nouă anchetă pentru acest caz.

Menționăm faptul că, în prezent, pe teritoriul României au fost identificate 5 cazuri cu noua variantă de coronavirus SARS- Cov -2.

related posts

Leave a Comment