Home Actualitate Medicii constănțeni au primit a doua doză de vaccin

Medicii constănțeni au primit a doua doză de vaccin

by Antonia Mocanu
0 comment

La Constanța cadrele medicale imunizate în etapa zero a vaccinării anti-covid , au primit ieri a doua doză de vaccin. 260 de medici, personal voluntar, detașat și auxiliar au fost vaccinați conform programului stabilit de către autoritățile sanitare naționale. În județul Constanța o singură persoană s-a infectat la câteva zile după ce a fost vaccinată cu prima doză, împotriva COVID.

Încă de la primele ore ale dimineții medicii de la Spitalul de Boli Infectioase s-au prezentat în cabinetele amenajate pentru vaccinare. Sunt acei medici din linia  întâi de la cel mai mare spital Covid din județ, cei care de luni de zile nu au știut ce este aceea o sărbătoare alături de familie și care au luptat fără oprire cu virusul ucigaș. Sunt acei oameni pentru care vaccinul a venit ca o salvare în fața unui inamic invizibil și despre care chiar și acum, încă nu știu foarte multe.

Din fericire după administrarea primei doze de vaccin, nu s-au înregistrat probleme majore în rândul cadrelor medicale. Au fost doar reacții adverse locale, la locul administrării, nu mai multe sau mai grave decât cele de la vaccinarea antigripală. Vaccinul a fost bine tolerat de cadrele medicale, care speră acum că acesta să le asigure protecția atât de necesară împotriva acestei boli.

Între timp, chiar dacă tot personalul s-a vaccinat, medicii constănțeni au anunțat că nu vor face rabat de la echipamentul de protecție și vor continua să se vaccineze periodic. Aceștia spun că ar fi de preferat ca în perioada următoare să fie realizat un vaccin de tip monodoză, pentru că ar fi mai ușor de administrat. De astăzi, la nivelul județului Constanța va începe și vaccinarea populației cu vârsta peste 65 de ani și a bolnavilor cronici.

related posts

Leave a Comment