Home Actualitate Lucrările edilitare ale săptămânii

Lucrările edilitare ale săptămânii

by Antonia Mocanu
0 comment

Se lucrează zilele acestea în mai multe zone din municipiul de la malul mării. Echipele administratorului drumului public desfășoară lucrări edilitare precum reamenajarea traseelor pietonale, lucrări de reabilitare a trotuarelor, reamenajarea spațiilor verzi, dar și asfaltări în mai multe zone din oraș. Și în stațiunea Mamaia se lucrează la foc continuu în aceste zile, cât și în Portul Tomis. Traseele pietonale de pe bulevardul Mamaia sunt recondiționate pe tronsonul delimitat de strada Mircea cel Bătrân și strada Bucovinei. Pavajul existent este decapat și se montează borduri moderne. Lucrările de reabilitare a trotuarelor avansează pe strada Unirii. Simultan cu amplasarea pavelelor, se reamenajează zona de spațiu verde. Totodată, pe strada Dionisie cel Mic, se lucrează la parcarea care va fi construită în zona blocului 60.  Totodată, se asfaltează zona destinată circulației pietonilor.

În stațiunea Mamaia, se vor îmbunătăți condițiile de acces rutier în zona delimitată de strada Parcului și bulevardul Mamaia prin reamenajarea spațiilor destinate parcării autovehiculelor. În Portul Tomis, suprafața pietonală este reconfigurată pentru a permite colectarea apelor pluviale. De asemenea, se montează bordurile care vor delimita zona carosabilă. Pasajul subteran de la Gară se transformă  și el într-un spațiu sigur pentru cei care îl tranzitează.

De altfel și spațiile verzi din cartierele Constanței sunt igienizate, iar în această săptămână, echipele administratorului drumului public acționează în zona Faleză Nord.

Pentru creșterea siguranței participanților la trafic, se montează indicatoare de informare și se recondiționează echipamentele de semaforizare. De asemenea,  la trecerile de pietoni și în parcările asfaltate se trasează marcajele rutiere.   

related posts

Leave a Comment