Home Actualitate Imunitatea colectivă, o necesitate stringentă

Imunitatea colectivă, o necesitate stringentă

by Romanov Alex
0 comment

Măsurile de prevenție ar trebui menținute până când vom avea un nivel de imunitate colectivă de circa 60-70%, este de părere șeful Campaniei de vaccinare. Medicul Valeriu Gheorghiță a subliniat astfel importanța respectării acestor măsuri chiar și după efectuarea vaccinului anti Covid-19.

Șeful Campaniei de vaccinare a afirmat că riscul de transmitere ar putea fi considerabil mai scăzut de la o persoană vaccinată, întrucât această persoană are anticorpi.

“În ceea ce privește nivelul de protecție personală față de îmbolnavirea prin Covid-19, știm că rata de eficacitate este de 95% după ce persoana respectivă își face cele două doze și avem cel putin 7-10 de zile de la momentul rapelului. Însă, așa cum am mai spus și cu alte ocazii, date privind riscul ca persoana vaccinată să facă o infecție subclinică, o infecție asimptomatică și să transmită la o altă persoană cu care intră în contact și care este receptivă, este nevaccinată sau nu respectă măsurile de prevenție, este în momentul de față sub semnul întrebării.”, a declarat VALERIU GHEORGHIȚĂ, șeful Campaniei de vaccinare

Astfel, medicul Valeriu Gheorghiță este de părere că toate măsurile de protecție impuse până acum ar trebui să rămână în vigoare până când nivelul de imunitate colectivă, la nivelul întregii țări, ar ajunge la aproximativ 60-70%.

Reacția coordonatorului Campaniei de vaccinare a venit în urma declarațiilor medicului Adrian Streinu-Cercel, care a afirmat, după ce a primit rapelul, că la șapte zile după acesta nu mai există riscul ca persoanele vaccinate să mai dezvolte infecții severe cu noul Coronavirus. Cu toate acestea, medicul a susținut faptul că masca trebuie să rămână obligatorie pentru toată populația, până în 2023.

sursa foto: socola.eu

related posts

Leave a Comment