Home Actualitate Imagini șocante în stațiunea Mamaia

Imagini șocante în stațiunea Mamaia

by Antonia Mocanu
0 comment

Imagini șocante au fost surprinse în  Mamaia. Cadavrul unui rechin a fost adus  de valuri și aruncat de digul de la intrarea în stațiune. Biologii spun că este vorba despre o specie obișnuită în de Marea Neagră, dar care se găsește în mod normal la adâncimi de 40-50  de metri.

Câinele de mare este o specie de rechin cunoscut și sub numele de „peștele cu pinteni”. În Marea Neagră, se află una dintre cele mai mari populații de rechini din acest gen. Spre deosebire de rechinii oceanici, este total inofensiv pentru om.  În mod normal ajunge să trăiască și la adâncimi de aproape 100 de metrii și foarte rar se apropie de litoral la adâncimi mai mici de 10 metri. Se hrănește cu  scrumbiiaterinehamsiiguvizistavrizicrabi și creveți

Câinele de mare are o talie mică. La maturitate masculii ajung la 1-1,5 m, femelele până la 1,7 m.  Exemplarul aruncat de valuri  în stațiunea Mamaia nu avea mai mult de 1 metru. Din păcate însă un localnic, care a trecut prin zonă, s-a gândit că ar fi bun de trofeu și a tăiat capul rechinului, iar corpul i-a fost abandonat pe dig.

Anual se pescuiesc în apele marine aproape 15.000 de tone. În Marea Neagră, capturile raportate de câine de mare au scăzut în ultimii 20 de ani, cu peste 70%. 

Sursa foto: https://stirileprotv.ro

related posts

Leave a Comment