Home Actualitate Femeia primar, un etalon

Femeia primar, un etalon

by Antonia Mocanu
0 comment

Despre egalitatea de șanse, egalitatea de gen,  politica luptei cu prejudecățile  și importanța femeii în administrația publică locală, dar și felul în care o femeie gestionează o comună au fost doar câteva din temele pe care Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna le-a atins în cadrul celui ce-l de-al doilea Forum al femeilor primar din sud-estul Europei care a avut loc în cadrul Adunării Generale NALAS zilele trecute.

Forumul femeilor primar din sud-estul Europei a reunit femei, aleși locali din 12 economii din Europa de Sud-Est, cu scopul de a face schimb de provocări și soluții pentru dezvoltarea economică locală generată. Discuția a furnizat bune practici privind politicile locale de succes în dezvoltarea economică locală incluzivă.

Primarul comunei Cumpăna a mai vorbit  și despre faptul că România mai are mult de luptat până să ajungă la nivelul țărilor europene în ceea ce privește reprezentativitatea femeii în administrația publică locală.

Mediul rural al României ocupă din teritoriul țării noastre aproximativ 85% , iar 48% din populația României trăiește în rural, astfel, importanța punerii în valoare a primarului de comună este esențială.

Pentru primarul din Cumpăna, Liga femeilor primar, dar și forumul femeilor primar aflat la cel de-al doilea an al activității aduce posibilitatea creării speranței unei egalități dintre femeie și bărbat în viitorul apropiat.

related posts

Leave a Comment