Home Actualitate Fără plastic, de la 1 iulie!

Fără plastic, de la 1 iulie!

by Crina Matei
0 comment

Multe produse de unică folosinţă din plastic, cum sunt paiele pentru băut sau beţişoarele pentru urechi, nu mai pot fi produse în Uniunea Europeană de luna viitoare, iar pungile din plastic uşoare urmează să fie retrase din circulaţie din 2022, a anunţat Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

„Oamenii vor constata că se pot dispensa uşor de astfel de produse, făcând totodată un mare bine mediului înconjurător”, a declarat cancelarul german, într-o intervenţie la un post de radio local. Ea spus că 2021 ar putea fi un „an semnificativ” pentru protecţia mediului, dar ţările lumii „trebuie neapărat să impulsioneze adoptarea de măsuri concrete” la conferinţa globală privind clima prevăzută pentru începutul lui noiembrie la Glasgow.

Angela Merkel s subliniat că UE face progrese importante în acest sens şi a amintit că Germania şi-a propus obiective mai ambiţioase prin legislaţia privind protecţia mediului, ce prevede accelerarea reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră astfel încât să poată fi tinsă „neutralitatea climatică” în 2045, cu cinci ani mai repede decât se prevedea iniţial. Cancelarul german a adăugat că situaţia biodiversităţii este una „dramatică”, până la un milion de specii fiind ameninţate cu dispariţia, unele chiar în următoarele decenii, iar conferinţa ONU privind biodiversitatea din octombrie din China poate fi o „piatră de hotar” pentru a pune capăt acestei evoluţii.

Şi Parlamentul European confirmă interzicerea produselor din plastic de unică folosință din 2021:

  • Tacâmuri din plastic de unică folosință (furculițe, cuțite, linguri, bețișoare)
  • Farfurii din plastic de unică folosință
  • Paie din plastic
  • Bețișoare de urechi din plastic
  • Bețișoare din plastic pentru baloane
  • Produse și recipiente pentru alimente din material plastic oxodegradabil și recipiente pentru băuturi fabricate din polistiren expandat

related posts

Leave a Comment