Home Actualitate Fântânile arteziene, repornite, la Constanța

Fântânile arteziene, repornite, la Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Fântânile arteziene din Municipiul Constanța prind viață. Compania de apă anunță că oazele de răcoare de la malul mării situate în zonele Far, Parcul Gării, Muzeul de Artă, Parcul Teatrului „Oleg Danovski“, Casa de Cultură, Parcul Tomis II și Hotel Oxford au fost repornite.

Înainte ca fântânile arteziene să fie date în exploatare, tehnicienii companiei de apă au curățat și igienizat bazinele, au verificat și reparat pompele de recirculare a apei, instalațiile de filtrare și sistemele de automatizare. De asemenea, pentru ca fântânile arteziene să fie puse în valoare, au fost reglate jocurile de lumini și intensitatea jeturilor de apă. Din cauza degradării avansate, bazinul din zona Dacia se află încă în plin proces de refacere a hidroizolației, a finisajelor și a elementelor structurale, iar fântâna arteziană de la Policlinica 2 necesită reparații complexe la instalația electrică. Pe măsură ce lucrările de recondiționare sunt finalizate, aceste repere urbane vor fi redate publicului, care se va putea bucura, odată cu relaxarea măsurilor de distanțare socială, de energia pozitivă pe care fântânile arteziene reușesc să o transmită.

Deși pandemia a golit străzile și zonele de relaxare, compania de apă a respectat graficul de punere în funcțiune a fântânilor, cu speranța că, în cel mai scurt timp, cât mai multi constănțeni, dar și turiști, se vor putea bucura de ele.

Fântânile arteziene vor rămâne deocamdată elemente de design în peisajul urban menite să încânte privirile și să liniștească sufletele puținilor trecători din această perioadă.

related posts

Leave a Comment