Home Actualitate Elicopterele Black Hawk iau cu asalt România

Elicopterele Black Hawk iau cu asalt România

by Romanov Alex
0 comment

Asalt american la baza militară de la Mihail Kogălniceanu. 30 de elicoptere Black Hawk vor ateriza în perioada următoare în România, iar activitățile de zbor din zona Mihail Kogălniceanu se vor intensifica.  În perioada 24 februarie  – 5 martie, aproximativ 30 de elicoptere aparținând Forțelor Terestre ale S.U.A. urmează să decoleze din Grecia, având ca destinație bazele de antrenament din  România. 

Elicopterele „Black Hawk” aparțin Brigăzii 1 Aviație de Luptă, care face parte din Divizia 1 Infanterie, cu sediul la Fort Riley, în Kansas, detașate în Europa pentru o rotație de 9 luni, în sprijinul operațiunii „Atlantic Resolve”.  

Zborurile sunt planificate între orele 8:00 și 18:00 si se vor respecta procedurile standard de reducere a zgomotului. De altfel, armata americană recunoaște că în această perioadă, zgomotul va fi mai intens în zonă, însă dă asigurări cetățenilor că acest lucru nu le va afecta sănătatea sau activitatea în mod negativ.

“Pentru noi este importantă relația cu aliații din România și luăm din proprie inițiativă toate măsurile pentru a fi buni vecini, în timp ce ne păstrăm eficiența în luptă.“ – se menționează într-un comunicat al Forțelor Terestre ale Statelor Unite din Europa

Începând cu luna aprilie 2014, Forțele Terestre ale S.U.A. din Europa și din Africa au coordonat eforturile terestre din cadrul operațiunii „Atlantic Resolve” a Departamentului Apărării, prin dislocarea unităților din Statele Unite în misiuni de rotație de nouă luni în Europa.

Dislocarea forțelor pregătite pentru luptă, credibile, ale Statelor Unite în Europa, în sprijinul operațiunii „Atlantic Resolve” reprezintă o dovadă clară a angajamentului puternic, neclintit, al Statelor Unite față de NATO și de Europa.

Prin antrenamentele bilaterale multinaționale, operațiunea „Atlantic Resolve” consolidează nivelul de pregătire, sporește interoperabilitatea și îmbunătățește legăturile dintre armatele aliate și partenere. De altfel, nu este pentru prima oară când armata americană dislocă elicoptere Black Hawk in Româania.

În 2017 si 2020, forțele militare americane au participat alături de români la diverse exerciții ce au avut loc fie în Baza Militară de la Mihail Kogăniceanu, fie în poligonul de la Babadag.  “Black Hawk” este un elicopter american multi-scop, introdus în Armata Statelor Unite. Poate fi echipat cu rachte AGM-114 Hellfire, precum și cu rezervoare suplimentare de combustibil pentru zborurile pe distanțe lungi. De asemenea, în fața compartimentului de marfă pot fi montate mitraliere M240 și М134

sursa foto: cursdeguvernare.ro

related posts

Leave a Comment