Home Actualitate De la 1 iunie, nu mai purtăm mască pe plajă!

De la 1 iunie, nu mai purtăm mască pe plajă!

by Florentina Lup
0 comment

Florin Cîțu s-a întânit ieri, 6 mai, cu reprezentanții din industria ospitalității de la malul mării. La final, premierul a anunțat că guvernul se gândește la dezvoltarea unei aplicații care să fie folosită în restaurante și hoteluri, pentru a verifica turiştii vaccinaţi împotriva Covid 19, pe baza CNP-ului.

Cîțu este de părere că pentru un sezon de succes pe litoral anul acesta este nevoie ca toate părțile implicate să lucreze împreună. Primul-ministru a primit mai multe propuneri din partea reprezentanților din industria ospitalității, pentru deschiderea sezonului în condiții de maximă siguranță din punct de vedere medical. Ceea ce l-a surprins plăcut pe premier, a fost susținerea celor din HoReCa pentru accelerarea campaniei de vaccinare anti-covid.

„După un an, vreau să arătam că putem deschide sezonul estival în siguranță. După discuțiile de azi, am încredere că așa va fi. Cei din industria ospitalității au venit cu soluții inovative și interesante şi mă bucură că ei susţin campania de vaccinare. Pentru un sezon de succes pe litoral trebuie să lucrăm împreună. Îmi doresc să fim pe litoral fără mască. Am primit propuneri și soluții pe care le punem în discuție mâine și sigur le vom avea aprobate, astfel încât de la 1 iunie să avem o primă etapă de relaxare și a doua de la 1 august. Am vorbit şi cu organizatorii de evenimente, despre propuneri şi soluţii, cu relaxări în două etape.

Mă bucură susţinerea reprezentanţilor industriei HoReCa pentru campania de vaccinare. În ceea ce privește diferențierea clienților vaccinați de cei nevaccinați, ar putea să se facă prin intermediul unei aplicații de verificare cu ajutorul CNP-ului. Este foarte ușor să verificăm aşa.”, a declarat premierul Florin Cîţu.

Șeful guvernului și-a reiterat speranța că până la 1 iulie România să numere 5 milioane de persoane vaccinate, ceea ce evident ar însemna o revenire la normalitate. Revenirea la normalitate ar însemna şi o modificare a activităţii agenților economici de pe litoral. Programul lor de funționare s-ar putea modifica, iar guvenrul se gândeşte inclusiv la renunțarea la declarația pe proprie răspundere din timpul nopții.

Premierul a cerut vigilență din partea autorităților locale pe parcursul sezonului estival. Acestea vor trebui să urmărească respectarea regulilor şi hotărârilor CNSU. Mai exact, vor trebui să verifice dacă se respectă distanțarea între şezlonguri pe plajă, aceasta fiind una dintre condițiile pe care agenții economici și turiştii vor trebui să o repecte, pentru a putea renunța la purtarea măștii de protecţie. Premierul a mai anunțat și că, cel mai probabil, reluarea organizării evenimentelor mari ar fi posibilă după 1 august. În final, a precizat că guvernul se gândește și la un pachet de măsuri de ajutorare a celor care derulează afaceri în domeniul HoReCa şi care au avut cel mai mult de suferit din cauza pandemiei.

related posts

Leave a Comment