Home Actualitate Constanța: scenariu verde pentru începerea școlilor

Constanța: scenariu verde pentru începerea școlilor

by Antonia Mocanu
0 comment

Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Direcția de Sănătate Publică Constanța au stabilit faptul că unitățile de învățământ constănțene încep cursurile pe scenariul verde.

La nivelul judeţului Constanţa avem o incidenţă de 0,49, fiind pe un scenariu verde per total. Însă avem și o localitate care are o incidenţă de 3,49, Cuza Vodă, acolo unde în funcție de procentaj se va intra în scenariul aferent.

Amintim faptul că Scenariul 1 sau scenariul verde înseamnă participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Pentru acest scenariu, incidența trebuie să fie mai mică de un caz la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Scenariul 2 sau scenariul galben reprezintă participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Scenariul 3 sau scenariul roșu se referă la participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități / lecții online. Acesta va fi folosit pentru localitățile cu o incidență mai mare de 3 bolnavi / 1.000 de locuitori.

related posts

Leave a Comment