Home Actualitate Ce spun elevii despre școala online?

Ce spun elevii despre școala online?

by Antonia Mocanu
0 comment

În urmă cu câteva săptămâni, Consiliul Județean al Elevilor Constanța, structura de reprezentare a tuturor elevilor din județul Constanța, a lansat un formular de consultare, pentru a evalua starea învățământului online, în contextul încheierii primului semestru al acestui an școlar. Astfel, chestionarul s-a bucurat de peste 1.000 de respondenți din județ, drept pentru care am reușit să identificăm principalele carențe ale educației din mediul digital.

În linii mari, 46,9% dintre elevii respondenți sunt de părere ca orele online nu le satisfac aproape deloc nevoile lor educaționale, iar 6,3% au semnalat că nu dețin echipamente proprii necesare pentru desfășurarea orelor online. În ceea ce privește abilitățile digitale ale cadrelor didactice, peste un sfert din elevii constănțeni (27,9%) cred că profesorii care le predau la clasă nu sunt 100% pregătiți să transpună conținuturile curriculare în spațiul virtual. În privința adaptării elevilor la cursurile online, președintele consiliului județean al elevilor ne-a transmis.

Elevii constănțeni cer în continuare revenirea la școala tradițională în cel mai scurt timp posibil.

Reprezentanții elevilor constănțeni au trimis adrese către toate unitățile de învățământ din județ, cât și o serie de propuneri și recomandări care să fie luate în considerare de directori, autorități locale și cadre didactice.

related posts

Leave a Comment