Home Actualitate Bulevardele constănțene intră în reabilitare

Bulevardele constănțene intră în reabilitare

by Antonia Mocanu
0 comment

1 martie 2021 este data la care, conform municipalității ar trebui să debuteze lucrările de reabilitare a marilor bulevarde constănțene, din bani europeni. Investiția se ridică la peste 35 de milioane de lei și cuprinde proiecte de îmbunătățire a mobilității în municipiul Constanța.

Zonele reabilitate vor fi următoarele: între Gara CFR şi staţiunea Mamaia, pe bulevardul 1 Mai şi Şoseaua Mangaliei, la intrarea în oraş dinspre sudul litoralului. De asemenea, pentru bulevardele 1 Decembrie 1918 şi Alexandru Lăpuşneanu, proiectul prevede modernizarea şi resistematizarea rutieră, benzi unice de transport public, reabilitarea şi extinderea traseelor pietonale, piste de biciclete, spaţii verzi mediane şi irigaţii, marcaje speciale pentru persoanele cu dizabilităţi, mobilier urban inteligent. În timp ce de la intersecţia de la Gară şi până la intrarea în staţiunea Mamaia, vor fi refăcuţi 143.000 metri pătraţi de asfalt, 44.000 metri pătraţi de trotuare și  vor fi amenajate piste de biciclete pe aproape opt kilometri, carosabilul fiind refăcut pe o lungime de 11 kilometri. De asemenea, vor fi modernizate staţiile de autobuz şi va fi construită o reţea nouă de iluminat public pentru carosabil, trotuare şi piste de biciclete, cu iluminat inteligent la trecerile de pietoni şi senzori pentru măsurarea calităţii aerului.

Autorităţile mai vor să îmbunătăţească traficul pe strada 1 Mai şi Şoseaua Mangaliei. Concret, conform proiectului, trotuarele vor fi complet reconfigurate, va fi pus mobilier urban. Totodată sunt prevăzute spaţii ambientale, spaţii verzi, precum şi marcaje speciale pentru persoanele cu dizabilităţi. În ce priveşte carosabilul, vor fi două benzi pe sens dedicate autovehiculelor şi o bandă specială pentru autobuze, despărţită de restul şoselei cu borduri sau stâlpi speciali.

Autoritățile anunță faptul că dacă lucrările se vor desfășura conform proiectului și nu vor exista niciun fel de piedici, procesul de reabilitare a noilor bulevarde va fi  finalizat la sfârșitul anului 2022.

Sursa foto: https://tomisnews.ro

related posts

Leave a Comment