Home Actualitate Blue Monday în 2021

Blue Monday în 2021

by Antonia Mocanu
0 comment

A treia zi de luni din ianuarie este considerată cea mai deprimantă zi din an. Ea mai este cunoscută ca și  Blue Monday și a fost stabilită de un psiholog britanic în urma unui calcul matematic. Cine a avut de profitat și care este adevărul despre Blue Monday, aflăm imediat.

Anul acesta, Blue Monday este astăzi şi, oricât de popular a devenit acest concept în ultimii ani, nu există motive întemeiate  să credem că această zi va fi mai proastă decât altele sau că ne va afecta sănătatea psihică. În 2005, un psiholog britanic a identificat o formulă matematică și cu ajutorul ei a ajuns la concluzia că a treia zi de luni din ianuarie ar cea mai deprimantă.

Pentru asta s-a ținut cont de mai mulți factori precum  zilele scurse de la Crăciun, datoriile acumulate după cheltuielile de Sărbători, condiţiile meteorologice, încălcarea obiectivelor stabilite pentru noul an. Și totuși câțiva ani mai târziu, britanicul a recunoscut că formula folosită de el nu are totuși o bază știintifică.

În realitate ideea a aparținut unei agenții turistice care a apelat la psiholog, pentru a-și promova ofertele de iarnă și pentru a vinde vacanțele. Agenţiile au mizat pe această falsă depresie de Blue Monday şi pe faptul că oamenii  deveneau mai vulnerabili la publicitate şi vânzări, iar în acest fel ele își vindeau mult mai ușor vacanțele.

Sursa foto: https://renasterea.ro

related posts

Leave a Comment