Home Actualitate Artefact antic indisponibilizat de polițiștii constănțeni

Artefact antic indisponibilizat de polițiștii constănțeni

by Antonia Mocanu
0 comment

În cursul zilei de ieri, 15 ianuarie, polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale – Compartimentul Protejarea Patrimoniului Cultural Național al I. P. J. Constanța au ridicat, în vederea indisponibilizării, de la domiciliul unui bărbat, din localitatea Valu lui Traian, un bun cultural susceptibil a face parte din patrimoniul cultural național.

IPJ Constanța menționează faptul că bunul reprezintă o bucată dintr-un sarcofag de epocă română, care ar proveni din cetatea Tomis, aflată pe teritoriul municipiului Constanța, ulterior fiind folosită ca material de construcție la valul mare de piatră (din apropierea comunei Valu lui Traian) .

Bunul cultural a fost datat de un expert din cadrul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța ca aparținând epocii romane (sec. al II/III-lea) și evaluat la aproximativ 2.500 de euro.

În cauză, polițiștii constănțeni continuă cercetările în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat de bunuri care fac parte din patrimoniul cultural și tăinuire.

Sursa foto: https://www.cugetliber.ro

related posts

Leave a Comment