Home Actualitate ANSVSA a împărţit amenzi de peste 700.000 de lei. Atenţie, la ce cumpăraţi!

ANSVSA a împărţit amenzi de peste 700.000 de lei. Atenţie, la ce cumpăraţi!

by Florentina Lup
0 comment

În această săptămână, conducerea Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a dispus efectuarea unei acțiuni de control fulger la nivel național în unitățile de alimentație publică din marile centre comerciale.

Au fost verificate 326 de unități, dintre care 324 de unități de alimentație publică și 2 unități tip supermarket/hipermarket, în vederea asigurării condițiilor de igienă în care sunt recepționate, depozitate, preparate și valorificate diverse sortimente de produse alimentare și preparate culinare destinate consumului uman.

În urma controalelor au fost aplicate 93 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 725.800 de lei. Totodată a fost confiscată cantitatea de 210 kg de produse de origine animală.

Principalele neconformități constatate și sancționate au fost:

  • comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate/neautorizate/neînregistrate sanitar-veterinar și fără respectarea condițiilor de igienă;
  • nerespectarea normelor privind condițiile de depozitare, etichetare, ambalare și manipulare a produselor alimentare;
  • nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și de valorificare a produselor alimentare, precum și a instalațiilor, utilajelor și a ustensilelor de lucru folosite;
  • încălcarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind demonstrarea trasabilităţii produselor şi lipsa programelor de autocontrol în cadrul unităţilor.

ANSVSA recomandă tuturor consumatorilor să achiziționeze produse alimentare pentru Sărbătorile Pascale și nu numai, doar din unităţi sau spaţii aflate sub control sanitar veterinar.

Sursa: ANSVSA

related posts

Leave a Comment