Home Actualitate 40 de cai lăsați în frig

40 de cai lăsați în frig

by Antonia Mocanu
0 comment

O situație de neimaginat se derulează la marginea localității Techirghiol. Zeci de cai slăbiți de puteri stau zile și nopți în frig, în ploaie și în ger. Pământul e îmbibat cu apă și oriunde s-ar așeza pentru odihnă, e ca și cum ar sta în apă. Toți caii sunt legati de câte un pom. În jurul fiecărei sfori nu mai e nimic de mâncat, semn ca animalele chinuite sunt de mult timp acolo. Se învart într-un reflex automat în jurul sforii lor, și adulmecă pământul noroios în cautarea unui strop de hrană. Unul din cai n-a mai apucat să supravietuiască nopții. S-a prăbușit fără suflare într-un pârău, și-a fost prins în gheață. Imaginea șocantă a fost distribuită pe zeci de pagini pe rețele sociale și a ajuns în acest fel și în atenția asociațiilor de protecție a animalelor.

După apariția imaginilor cu animalele care stau flămânde în condiții îngrozitoare, polițiștii și inspectorii sanitari veterinari au descins pe malul bălții, lângă Techirghiol. Autoritățile caută acum proprietarii cailor abandonați pe câmp.

Inspectoratul de Poliție Județean Constanța a anunțat recent faptul că animalele au fost duse într-un adăpost din județul Constanța.

Potrivit legii 205 privind protecția animalelor, proprietarul acestor animale s-ar face vinovat de abandon. Ancheta privind identificarea proprietarului sau proprietarilor cailor este în plină desfășurare, având în vedere că din cei 35 de căi doar 6 erau microcipați.

related posts

Leave a Comment