Home Actualitate 250 de mii de elevi vor primi tablete

250 de mii de elevi vor primi tablete

by Antonia Mocanu
0 comment

Un număr de 250.000 de elevi ce provin din medii defavorizate vor primi, în curând, tablete cu ajutorul cărora vor învăţa de la distanţă. Ministerul Educaţiei a alocat 150 de milioane de lei pentru achiziţia de tablete, în timp ce Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că elevii vor primi și internet gratuit, timp de doi ani.

Vestea mult așteptată pentru elevii ce provin din medii defavorizate a sosit de la Ionel Dancă, şeful Cancelariei Premierului. Acesta a anunțat că 250.000 de elevi vor primi, în curând, tablete cu ajutorul cărora vor învăţa de la distanţă. Ministerul Educaţiei a alocat deja 150 de milioane de lei pentru achiziţia acestor dispozitive atât de necesare continuării studiului.

Ionel Dancă – șeful Cancelariei Premierului „Un număr de aproximativ 250.000 de copii, la primă evaluare, în funcţie de evaluările care vor fi făcute pe parcurs acest număr poate să crească, astfel încât toţi cei care în acest moment nu pot participa la sistemul de învăţământ online, la lecţiile online, să poată avea această facilitate în cursul acestui an care va incepe din toamna”.

Într-o intervenţie la un post de televiziune, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat că elevii vor primi şi internet gratuit, timp de doi ani. Deşi banii au fost alocaţi, achiziţia încă nu a fost făcută. Aşadar pentru sute de mii de elevi accesul la educaţie continuă să fie îngrădit. Şcolile rămân închise până la finalul anului, din cauza noului coronavirus.

related posts

Leave a Comment