Home Actualitate 22 noi cazuri de COVID-19, la Constanța

22 noi cazuri de COVID-19, la Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Raportarea transmisă de către Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 1.346 de noi cazuri de Covid-19 pe teritoriul României, ajungând la un total de 74.963    de cazuri. De asemenea 913 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. În ceea ce privește județul Constanța, conform raportării au fost înregistrate 22 noi cazuri, ajungându-se la un total de 1.396 de persoane infectate. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 21 persoane de pe teritoriul județului Constanța au fost  reconfirmate pozitiv la Constanța. 

Menționăm faptul că în data de 19 august a fost înregistrat cel de-al 35-lea deces pe teritoriul județului Constanța. Decesul nr. 35, o femeie, 62 de ani, care prezenta drept comorbidități  afecțiuni oncologice,  femeia a decedat la Spitalul Municipal Medgidia.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 1.396  de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 35 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 1.047 de pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe).

În acest moment, sunt 212 persoane internate, dintre care 178 din județul Constanța și 34 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 790 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 90 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 90 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (37), asistenți medicali (37) și personal auxiliar (16).

În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 309 teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

related posts

Leave a Comment