Home Actualitate 100 jandarmi mobilizați la Constanța

100 jandarmi mobilizați la Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

100 jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au fost zilnic la datorie în perioada 01 – 10 ianuarie, acționând în cooperare cu poliţiştii constănţeni, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravențională, dar şi pentru verificarea respectării măsurilor preventive dispuse de autorităţi în actualul context epidemiologic.

Totodată, în ultimele zile, jandarmii constănțeni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor preventive pe raza județului Constanța, în zone aglomerate, piețe și târguri agroalimentare, gări și stații de transport în comun din zona de competență. Pe timpul misiunilor executate în această perioadă, au fost aplicate 138 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 27.000 lei, cele mai multe pentru nerespectarea măsurilor dispuse de autorităţi în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-Cov-2, dar şi pentru adresarea de injurii și amenințări cu acte de violență, tulburarea liniştii publice, consum de alcool în locuri publice. În aceeaşi perioadă echipajele de jandarmerie au constatat şi o faptă de natură penală pe linia sustragerii de bunuri.

Totodată, săptămâna trecută au mai fost executate 14 misiuni pentru punerea în aplicare a unor mandate de aducere emise de către instanţe sau parchete şi 3 misiuni în colaborare cu lucrătorii Direcţiei Silvice Constanţa.

Jandarmii au fost angrenaţi zilnic şi în misiuni de pază şi protecţie instituţională la cele 35 de obiective din competenţă, fiind prezenţi şi la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa. Totodată, oamenii legii au asigurat şi protecţia transporturilor de vaccin împotriva COVID 19, în judeţul Constanţa.

related posts

Leave a Comment