Home Editorii noștri îți recomandă Se redeschid creșele în Constanța

Se redeschid creșele în Constanța

by Crina Matei
0 comment

Veste bună pentru părinți! Primăria Municipiului Constanța anunță că spre sfârșitul acestei luni, se vor redeschide creșele aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială. Părinții care vor să își aducă micuții la creșă trebuie să completeze declarația pe proprie răspundere și să o trimită unității frecventate de copil. Numărul de locuri din creșe a fost redus aproape la jumătate pentru respectarea unui spațiu de 4,5 mp pentru fiecare copil.

Întrucât fiecare părinte pune mai presus de orice siguranța copilului său, reprezentanții primăriei Constanța îi informează că au fost luate toate măsurile de protecție necesare: materiale de igienă și dezinfectanți, lămpi bactericide, spații dedicate pentru respectarea distanțării sociale și a efectuării triajului epidemiologic. Părinții care vor să își aducă micuții la creșă trebuie să completeze declarația pe proprie răspundere și să o trimită unității frecventate de copil. Toți părinții copiilor care frecventau creșele de stat au fost contactați de reprezentanții unităților și au primit formularele necesare.

În același timp, părinții vor mai depune la dosar adeverințe de la locurile de muncă, din care să reiasă că au contracte de muncă active, nu suspendate, iar la revenirea în creşă (dacă cererea a fost aprobată) vor prezenta avizul epidemiologic de intrare în colectivitate eliberat de către medicul de familie.

Important de precizat este faptul că numărul de locuri din creșe a fost redus aproape la jumătate pentru respectarea unui spațiu de 4,5 mp pentru fiecare copil. În fiecare creșă se vor respecta reguli stricte – copiii vor fi primiți individual de către persoana desemnată și preluați de părinte la ușa unității, evitându-se circulația în interior; se va face triajul epidemiologic zilnic, scanarea temperaturii cu termometru noncontact, temperatura înregistrată nu trebuie sa depășească 37,3 grade Celsius; se va face curățenie generala și dezinfecția tuturor încăperilor, mobilierului și jucăriilor;  distanțarea fizică se va asigura în toate încăperile dormitoare și sălile de mese, iar copiii nu trebuie să aducă de acasă jucării sau alte obiecte care nu sunt necesare.

related posts

Leave a Comment