Home Editorii noștri îți recomandă Mai mulţi bani pentru medicii de familie

Mai mulţi bani pentru medicii de familie

by Crina Matei
0 comment

Medicii de familie vor primi mai mulţi bani pentru pacienţii pe care îi vaccinează împotriva COVID-19. La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința de guvern din 28 aprilie, creșterea sumei pe care medicii de familie o primesc pentru vaccinarea împotriva COVID-19 la cabinet.

Suma pe care medicii de familie o vor primi pentru vaccinarea împotriva COVID-19 la cabinete crește de la 30 de lei pentru fiecare persoană vaccinată la 40 de lei.

Tariful pentru inocularea vaccinului împotriva COVID-19 administrat de către medicii de familie cuprinde consultația medicală realizată de medicul de familie, administrarea serului, precum și monitorizarea și raportarea reacțiilor adverse post vaccinare.

Potrivit Guvernului, modificarea tarifului este justificată de suplimentarea materialelor sanitare și a echipamentelor de protecție utilizate în cabinetul medicului de familie. Tarifele vor fi valabile până la data de 30 septembrie 2021.

Până acum, aproximativ 3.000 de medici de familie s-au înscris în programul de vaccinare anti-COVID în cabinete. Vaccinarea la medicii de familie o să înceapă în data de 4 mai, cu vaccinul Johnson&Johnson, vaccin care se administrează într-o singură doză.

related posts

Leave a Comment