Home Editorii noștri îți recomandă A început repartizarea posturilor din învăţământ

A început repartizarea posturilor din învăţământ

by Crina Matei
0 comment

Peste 1.000 de posturi sau catedre trebuie acoperite până la 14 septembrie, în grădiniţele, şcolile şi liceele din judeţul Constanţa. O parte dintre acestea sunt doar pentru angajare pe perioadă determinată, fiind rezervate, iar cele mai multe sunt în mediul rural. Pentru acesta s-au înscris 800 de candidaţi, cei care au susţinut examenul de titularizare.

64.9 % din candidaţii din judeţul Constanţa au obţinut note între 7 şi 9,99, iar şase candidaţi au avut nota 10.  Candidaţii care au avut note între 5 şi 6.99 au dreptul doar la angajare pe perioadă determinată – suplinire.

Repartizarea pe posturi se realizează în ședințe publice sau online. Astfel, pe 20 şi 21 august, va avea loc repartizarea candidaţilor care au obţinut cel puţin nota 7 la proba scrisă, din această sesiune, dar şi în sesiunile anterioare, până în 2016 inclusiv, a cadrelor didactice titulare pentru completarea normei didactice de predare pe perioadă nedeterminată sau determinată, a cadrelor didactice angajate pe durata de viabilitate a postului, pentru completarea normei didactice de predare pe perioadă determinată, precum şi a cadrelor didactice care beneficiază de prelungirea contractului individual de muncă pe perioadă determinată.

Apoi, între 26 şi 28 august, va avea loc repartizarea posturilor didactice sau a catedrelor rămase vacante, rezervate, pe perioadă determinată. Această etapă va fi urmată de repartizarea posturilor rămase vacante în regim de plata cu ora, până la finele lunii august. În cazul în care nu vor fi acoperite toate catedrele, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa va organiza concursul de ocupare a posturilor rămase neocupate. Acesta va cuprinde probe orale eliminatorii, pe 28 şi 31 august, şi o probă scrisă, pe 1 septembrie. În plus, între 2 şi 8 septembrie vor mai fi şedinţe de repartizare organizate la nivelul ISJ, astfel încât, pe 14 septembrie, toate şcolile să aibă profesori la clase.

Sursa: ISJ Constanţa

related posts

Leave a Comment