Home Actualitate S-a majorat stimulentul de inserție, de la 650 la 1.500 de lei, pentru părinţii care revin la serviciu mai devreme

S-a majorat stimulentul de inserție, de la 650 la 1.500 de lei, pentru părinţii care revin la serviciu mai devreme

by Florentina Lup
0 comment

Părinții aflați în concediu pentru creșterea copiilor vor primi un stimulent de inserție majorat la 1.500 de lei, față de 650 de lei cât este în prezent, dacă revin în activitate înainte ca cei mici să împlinească 6 luni, respectiv 1 an în cazul copiilor cu dizabilităţi. Suma se acordă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani.

Decizia a fost luată printr-o ordonanță de urgență care modifică vechile reglementări privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor. Actul normativ mai prevede menținerea la nivelul de 650 lei a stimulentului de inserție acordat pentru:

  • persoanele care realizează venituri supuse impozitului după împlinirea de către copil a vârstei de 6 luni (1 an în cazul copilului cu handicap) şi până la împlinirea vârstei de 2 ani (3 ani în cazul copilului cu dizabilități);
  • persoanele care realizează venituri supuse impozitului după împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani (3 ani în cazul copilului cu dizabilități) şi până la împlinirea vârstei de 3 ani (4 ani în cazul copilului cu dizabilități).

De asemenea, s-a introdus stimulentul de inserție, în cuantum de 650 lei, pentru persoanele care se întorc la activitatea profesională în perioada în care sunt îndreptățite să beneficieze de concediul pentru îngrijirea copilului cu dizabilități cu vârsta cuprinsă între 3 și 7 ani.

Sursa: Ministerul Muncii și Protecției Sociale

 

related posts

Leave a Comment