Home Actualitate O nouă tranșă de vaccin Pfizer pentru România

O nouă tranșă de vaccin Pfizer pentru România

by Romanov Alex
0 comment

Peste 200.000 de doze de vaccin Pfizer au ajuns, la începutul acestei săptămâni, în România. Dozele de vaccin au fost distribuite către marile centre de vaccinare din țara noastră, iar la Constanța au ajuns aproape 25.000 de doze de vaccin.

O nouă tranșă, de 214.110 doze de vaccin produs de Pfizer BioNTech, a ajuns luni în România. Vaccinurile au fost livrate, pe cale aeriană, pe aeroporturile Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară. Un număr de 60.840 de doze de vaccin rămân la Centrul Național de Stocare București. La Centrul Regional de Depozitare Brașov ajung 24.570 de doze; la Centrul Regional de Depozitare Cluj – 28.080 de doze; la Centrul Regional de Depozitare Constanța – 24.570 de doze; la Centrul Regional de Depozitare Craiova – 23.400 de doze; la Centrul Regional de Depozitare Iași – 28.080 doze; iar la Centrul Regional de Depozitare Timișoara – 24.570 de doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activității de Vaccinare, din 27 februarie se pot programa la vaccinare cu serul Pfizer BioNTech, conform Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani și persoanele cu dizabilități.

Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urma sa fie adusă în România peste o săptămână, pe 8 martie, iar la acest moment se așteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.

related posts

Leave a Comment